Grosjean: Érzelmes hétvége után pontszerzés - F1VILÁG.HU

Grosjean: Érzelmes hétvége után pontszerzés

HIRDETÉS

Erős versenyt futottak Brazíliában a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzői – igaz, közülük csupán Romain Grosjeannak jött össze a pontszerzés.


Erős versenyt futottak Brazíliában a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzői – igaz, közülük csupán Romain Grosjeannak jött össze a pontszerzés.

Grosjean és csapattársa, Pastor Maldonado kiábrándítóan szerepeltek a Brazil Nagydíj szombati időmérőjén, a versenyen azonban mindketten sok akcióban voltak érdekeltek.

Grosjean végül a kilencedik helyen ért célba, és elmondása szerint nagyon élvezte is az interlagosi futamot.

„Szórakoztató verseny volt, jó volt keresztülmenni a mezőnyön, az agresszív stratégiával pedig néhány remek előzést is bemutathattam” – mondta a svájci-francia pilóta.

„Nehéz volt követni másokat a pályán, de megvolt a motorerőnk az előzéshez az 1-es kanyar előtt. Érzelemdús hétvége volt ez, szóval jó, hogy pontokat szerezhettünk.”

„A következő verseny lesz az utolsó futamom a Lotus színeiben, különleges érzés lesz átszelni a célvonalat Abu Dhabiban. De a legjobbat fogom nyújtani azért, hogy jó eredményt érjek el.”

Pastor Maldonado hozzátette, az eltérő taktikával sikerült előrébb jönniük, de a verseny végén nem tudták megtartani a tizedik helyet.

„Nagyon mozgalmas verseny volt” – fogalmazott a venezuelai.

„Más volt a taktikánk, mint a többieknek – az elején a lassabb, de tartósabb gumikat használtuk, és nehéz is volt tenni bármit is a lágy gumikkal körözők ellen.”

Hirdetés

„De amikor a lágyakra váltottunk mi is, keményebben nyomhattuk a középső etapban, és sikerült is előrejönnünk néhány helyet. A futam utolsó etapjában pedig védekeznünk kellett a lágy gumisokkal szemben, úgyhogy nehéz volt tartani a 10. helyet. De ha azt nézzük, honnan rajtoltunk, jó verseny volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!