Grosjean és Palmer is rajtbüntetést kapott Sanghajban

RG in helmet-258
Romain Grosjean, Haas Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Friday 07 April 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONY3593

Romain Grosjean és Jolyon Palmer is 5 rajthelyes büntetést kapott a Kínai Nagydíjon, mivel szabálytalanok voltak szombaton, a sanghaji időmérőn.

A két versenyzőt azért büntették meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, mert Antonio Giovinazzi balesetekor nem lassítottak le kellőképpen a sárga zászlós jelzés ellenére.

Grosjean és Palmer a 17., illetve 18. helyeken zártak a kvalifikáción, a büntetés után azonban a mezőny végéről vágnak neki a vasárnapi versenynek.

Még a döntés meghozatala előtt Palmer nyilatkozott is az esetről, akkor azt mondta: „Az utolsó szektorban 1 másodpercet veszítettem, nagyon lelassítottam.”

„Tudtam, hogy van valami gond az utolsó kanyarban. Ha megnézik az adatokat, láthatják, hogy gyakorlatilag bevitorláztam a célba.”

A stewardok viszont másképp látták, szerintük Palmer és Grosjean is megpróbáltak jó köridőt elérni a dupla sárga zászlós jelzés ellenére.

A döntéssel egyébként Grosjean sem ért egyet: ő a Twitteren próbálta bizonygatni igazát, közzétéve az esetről készült telemetriai adatokat.

„Szóval nem próbáltam meg lassítani, és nem adtam fel a kört… az adatok mást mutatnak. Egyébként még a DRS-t sem nyitottam” – tette hozzá a svájci-francia versenyző.

Grosjean és Palmer 3 büntetőpontot is kapott a rajtbüntetés mellé.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!