Grosjean: Idén még jobbak lehetünk Austinban - F1VILÁG.HU

Grosjean: Idén még jobbak lehetünk Austinban

HIRDETÉS

Sokkal jobb teljesítményre lehet képes idén, Austinban a Lotus Forma-1-es alakulata, mint az elmúlt esztendőben – ezt állítja Romain Grosjean, a gárda versenyzője.


Sokkal jobb teljesítményre lehet képes idén, Austinban a Lotus Forma-1-es alakulata, mint az elmúlt esztendőben – ezt állítja Romain Grosjean, a gárda versenyzője.

A 27 esztendős tehetség tavaly hetedikként zárta az Amerikai Nagydíjat, idén viszont sokkal optimistábban várja az austini megmérettetést, főleg azok után, hogy az elmúlt versenyeken kiválóan szerepelt: négy futamon három dobogós eredményt ért el, és reményei szerint a sikersorozat folytatódhat hétvégén.

„Nagyon várom már az Amerikai Nagydíjat” – fogalmazott a francia versenyző.

„Tavaly meglehetősen jól szerepeltünk itt, amikor a Forma-1 először látogatott Austinba, de azt gondolom, idén még többre lehetünk képesek. 2012-ben még teljesen új volt a pálya felülete, és elég hűvös is volt, tehát küszködtünk a tapadással, mint ahogy nehéz volt megtalálni a legjobb beállításokat is, lévén, hogy új volt még nekünk a pálya.”

„Idén viszont már használhatjuk a tavaly gyűjtött adatokat, arra számítunk, hogy melegebb lesz, és tudom, hogy én és a csapat nagyon jól tudunk együtt dolgozni annak érdekében, hogy erős teljesítményt sajtoljunk ki az autóból.”

Grosjean elárulta, úgy érzi, sikerült fejlődnie a szezon során, főleg a rajtok tekintetében.

„Be kell vallanom, hogy a rajtok nem számítottak az erősségeim közé idén, de keményen dolgoztunk a csapattal azért, hogy fejlődjünk ebben a tekintetben, és úgy tűnik, ez így is lett. Főleg az utóbbi néhány futamon sikerült javulnom. Japánban az élre tudtam ugrani, Abu Dhabiban sikerült egy jó ívet találnom az első néhány kanyarban. Természetesen szeretnék a lehető legjobb helyen végezni az időmérőn Austinban, hogy aztán egy jó rajttal az élre ugorhassak – az tökéletes kezdése lenne a versenynek!”

Amikor a Lotus versenyzőjét arról kérdezték, összejöhet-e ismét a dobogó hétvégén azok után, hogy a legutóbbi, Abu Dhabi Nagydíjon „csak” negyedikként ért célba, diplomatikus választ adott: „Nyilvánvalóan a lehető legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani ezen a hétvégén is – majd meglátjuk, mi történik.”

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz Grosjean csapattársa a bajnokság utolsó két versenyén, miután Kimi Räikkönen bejelentette, csütörtöki műtéte miatt idén már nem áll rajthoz a Forma-1-ben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!