Grosjean jövőre visszatérne az F1-be

A GP2-es sorozat újdonsült bajnoka, Romain Grosjean saját bevallása szerint mindent megtesz azért, hogy 2012-ben visszatérjen a Forma-1 mezőnyébe.


A GP2-es sorozat újdonsült bajnoka, Romain Grosjean saját bevallása szerint mindent megtesz azért, hogy 2012-ben visszatérjen a Forma-1 mezőnyébe.

Grosjean még 2009 második felében versenyzett a Renault alakulatánál, amikor a menesztett Nelsinho Piquet-t váltotta az alakulatnál. A francia gárda azonban a szezon végén nem hosszabbított szerződést vele, és a 2010-es esztendőnek már a Robert Kubica – Vitaly Petrov versenyzőpárossal vágott neki.

Grosjean emiatt visszatért a GP2-es sorozatba – miközben a Lotus Renault GP hivatalos tesztversenyzőjének is kinevezték -, ahol idén parádés versenyzést bemutatva bajnokká avanzsált.

A francia tehetség elmondta, habár szeretne visszatérni a királykategóriába, nincs könnyű dolga.

„Sajnos erre nincs szabály” – mondta a versenyző a Renault hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Természetesen szeretnék visszatérni a Forma-1-be, de jelen pillanatban még semmi nem dőlt el. A menedzsmentem, a Lotus Renault GP, vagy éppen a Dams csapata elég intelligens, mert tudták, hogy 2009-ben a szezon harmadik futama után már csak a Forma-1-re gondoltam. Idén nem akartam elkövetni ugyanezt a hibát, szóval kizárólag a GP2-re összpontosítottam. Olyan kevés időt töltöttem az F1-es paddockban, amilyen keveset csak lehetett, hogy ide fókuszálhassak.”

„Most viszont, hogy már bajnokok vagyunk, megnézhetem, hogy mi történik odafent, viszont a fő cél az, hogy egy jó szerződést írjak alá 2012-re.”

„Még néhány hónapig gondolkodhatunk ezen. Remélhetőleg sikerült egy jó ülést megfogni – megfelelő körülmények közepette.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!