Grosjean: Kimi a két év alatt egyszer szólt hozzám - F1VILÁG.HU

Grosjean: Kimi a két év alatt egyszer szólt hozzám

HIRDETÉS

Romain Grosjean, a Lotus versenyzője a minap egy interjúban elárulta, komoly nyomás nehezedett rá a 2013-as bajnokság első felében, tudta ugyanis, ha rosszul szerepel, könnyen véget érhet Forma-1-es pályafutása.


Romain Grosjean, a Lotus versenyzője a minap egy interjúban elárulta, komoly nyomás nehezedett rá a 2013-as bajnokság első felében, tudta ugyanis, ha rosszul szerepel, könnyen véget érhet Forma-1-es pályafutása.

A francia tehetség 2012-ben kapott hideget-meleget szereplése miatt, számos alkalommal került ugyanis balesetbe a versenypályán, sőt, a belgiumi tömegkarambol okozása miatt egy versenytől el is tiltották.

Végül mégis megtarthatta helyét az enstone-i gárdánál, idén pedig bizonyította, jól döntött a csapat, amikor bizalmat szavazott neki ismételten: összesen hatszor állt dobogóra, és 132 ponttal a bajnoki tabella hetedik helyén zárt.

„Emlékszem, felhívtam Gerardot (Lopez – a tulajdonos), és elmondtam neki, hogy aláírtuk a szerződést” – fogalmazott a 27 esztendős versenyző az Auto Hebdo című francia magazinnak.

„Ő viszont azt mondta, hogyha az első négy futamon négy balesetem lesz az első körökben, akkor vége. Azt válaszoltam, hogy ez szerintem teljesen rendben van.”

„Azt gondolom, ha így alakult volna, az ötödik versenyre már nem utaztam volna el.”

A Lotus számára nem alakult könnyen az idei szezon, a bajnokság második felét ugyanis beárnyékolták azok az anyagi problémák, melyek a csapatot sújtották.

„Valójában a versenyzők, a mérnökök és a szerelők számára ezek külső problémák. Nehéz körülmények között zárult az idei szezon. Főleg Eric Boulliernek volt nehéz. De az ilyen pillanatokban mutatkozik meg igazán a csapat ereje.”

A brit-francia alakulat továbbra is arra törekszik, hogy tető alá hozza megállapodását a Quantum Motorsports nevű vállalattal, a versenyzőkérdésben azonban nem húzhatta tovább a döntést, és kénytelen volt leigazolni a jelentős szponzori háttérrel rendelkező Pastor Maldonadót Nico Hülkenberg helyett.

Hirdetés

Grosjean elárulta, Hülkenberg „nagyszerű” csapattárs lett volna, ám véleménye szerint Maldonadóval is jól együtt tud majd dolgozni.

„Kereszteztük egymás útjait a GP2-es időkben, de azt gondolom, egy körön pokolian gyors. Ha minden rendben van körülötte, és működik az autója is, nagyon gyors tud lenni, és ezt láthattuk is a tavalyi Spanyol Nagydíjon.”

A Lotus versenyzője két évet versenyzett Kimi Räikkönen csapattársaként, és bár nem voltak szoros kapcsolatban egymással, csak jót tud mondani a 2007-es év legjobbjáról.

„Kimi fantasztikus munkát végzett Forma-1-be való visszatérése után” – fogalmazott a francia.

„A csapat vezéregyéniségévé vált, noha a Lotusnál nincs első- és második számú versenyző. Kimi természetesen egy különleges fickó, de nem igazán voltunk kapcsolatban egymással.”

„Eléggé meglepődtem, amikor Spában odajött hozzám, és azt mondta nekem, hogy «gratulálok a gyermeked születéséhez»! Ez volt az egyetlen dolog, amit mondott nekem a két év során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!