Verstappen vs. Ocon

Grosjean közel került az eltiltáshoz

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

Romain Grosjean 5 másodperces büntetést, valamint 2 büntetőpontot kapott amiatt, hogy figyelmen kívül hagyta a kék zászlót az F1-es Szingapúri Nagydíjon.

A Szingapúri Nagydíj versenyét vezető Lewis Hamilton, valamint a szorosan mögötte haladó Max Verstappen utolérte Grosjeant, aki éppen nagy csatát vívott Sergey Sirotkinnal, a Williams pilótájával. A Haas-versenyző feladata lett volna, hogy félrehúzódjon, és elengedje Hamiltonékat, azonban nem tette, így a brit pilótát majdnem meg is előzte a második helyen haladó Verstappen.

Grosjean csak azután engedte el Hamiltont, hogy sikerült megelőznie Sirotkint, így 5 mp-es időbüntetést, valamint 2 büntetőpontot is kapott.

Charlie Whiting versenyigazgató a futamot követően elmondta, ez az egyik legrosszabb kék zászlós eset volt, amit valaha látott a Forma-1-ben.

„Romain egyszerűen teljesen elfelejtette a kék zászló aranyszabályát. És ez az, hogy ha csatában vagy, akkor el kell felejtened a saját küzdelmedet, és félre kell húzódni. Ezt már annyiszor elmagyaráztam nekik, és azt hiszem, teljesen megfeledkezett róla.”

„Annyira benne volt a csatájában Sirotkinnal, pedig a rajtszámával villogtak a panelek, és Lewis sokkal-sokkal gyorsabb volt.”

„Hosszú idő óta ez volt az egyik legrosszabb eset, amit láttam, hogy valaki így hagyta figyelmen kívül a kék zászlót.”

A kapott büntetőpontok azt jelentik, hogy Grosjean már csak 3 pontra van attól, hogy egy versenytől eltiltsák. Grosjean számára 2017. október 29. óta számolódnak a „strigulák”, így addig még az Orosz, a Japán, az Amerikai és a Mexikói Nagydíjat kell kihúznia büntetőpontok nélkül.

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Videó: Charlie Whiting élete az F1-ben

Csütörtökön, Melbourne-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting. A szakember közel öt évtizeden át szolgált a száguldó cirkuszban – kezdetben szerelőként, majd később az FIA kulcsembereként. A Forma-1 az alábbi videóval emlékezik a 66 éves korában elhunyt szakemberre.

Friss hírek