Grosjean lesz Räikkönen csapattársa a Lotusnál - F1VILÁG.HU

Grosjean lesz Räikkönen csapattársa a Lotusnál

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP alakulata péntek délelőtt hivatalos közleményben tudatta, hogy a GP2-es sorozat idie bajnoka, Romain Grosjean lesz Kimi Räikkönen csapattársa a 2012-es évadban.


A Lotus Renault GP alakulata péntek délelőtt hivatalos közleményben tudatta, hogy a GP2-es sorozat idie bajnoka, Romain Grosjean lesz Kimi Räikkönen csapattársa a 2012-es évadban.

A francia tehetség idén a gárda teszt –és tartalékversenyzőjeként tevékenykedett, az utolsó két versenyhelyszínen, Abu Dhabiban és Brazíliában pedig autóba is ülhetett a pénteki edzéseken.

Grosjean korábban már versenyzett a Forma-1-ben: 2009-ben Fernando Alonso oldalán mutatkozott be a királykategóriában, ám mindössze fél évet töltött el ott, miután a Renault nem hosszabbított szerződést vele.

„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a csapat versenyzője lehetek 2012-ben” – fogalmazott a fiatal versenyző. „Óriási vigyor van az arcomon, nagyon kiváltságosnak érzem magam, amiért megkaptam ezt a lehetőséget.”

„Nagy élmény lesz egy korábbi forma-1-es világbajnok oldalán versenyezni, aki továbbra is ki van éhezve és úgy döntött, visszatér a királykategóriába. Biztos vagyok abban, hogy ennek köszönhetően is javulhat majd a teljesítményem.”

„Úgy érzem, a GP2-es sorozatban töltött idei évemnek hála érettebb versenyzővé váltam, sokkal összetettebb lettem, mint legutóbb, amikor versenyeztem a Forma-1-ben. Olyan érzés visszatérni Enstone-ba, mintha hazamennék.”

A gárda csapatfőnöke, Eric Boullier hozzátette: „Nagyon örülök, hogy Romain Grosjean versenyzhet majd Kimi oldalán a következő esztendőben. Romain az elmúlt 12 hónapban rendkívüli érettségről tett tanúbizonyságot úgy a GP2-es szériában, mint csapatunknál, harmadik számú versenyzőként.”

„Meggyőzött minket, amikor Abu Dhabiban és Brazíliában vezette a versenyautónkat. Bízunk abban, hogy azzal, hogy beültetjük őt egyik ülésünkbe, segíteni fogja újjáépítési folyamatunkat.”

A szakember hozzátette, minden jót kíván a csapat eddigi versenyzőinek, Bruno Sennának és Vitaly Petrovnak.

Hirdetés

„Szeretnék köszönetet mondani nekik azért, amiért hozzájárultak a csapat idei teljesítményéhez, és minden jót kívánok a jövőre nézve.”

Grosjean szerződtetése egyébként annak is köszönhető, hogy a jövőre már Lotus F1 Team néven futó gárda szerződést hosszabbított egyik fő támogatójával, a francia TOTAL-lal is.

A vállalat kommunikációs alelnöke, Jacques-Emmanuel Saulnier elárulta, nagy örömükre szolgál, hogy valóra válthatták honfitársuk álmát, aki így jövőre visszatérhet az autósportok csúcsosztályába.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!