Grosjean már a 11. hellyel is nagyon elégedett

Romain Grosjean szerint már a tizenegyedik hellyel is elégedett lehet csapata, a Lotus – a francia versenyző eljutott a kockás zászlóig, csapattársának, Pastor Maldonadónak azonban nem volt ekkora szerencséje.


Romain Grosjean szerint már a tizenegyedik hellyel is elégedett lehet csapata, a Lotus – a francia versenyző eljutott a kockás zászlóig, csapattársának, Pastor Maldonadónak azonban nem volt ekkora szerencséje.

Az enstone-i gárda ezen a hétvégén is rettentő gyengén szerepelt, a sorozatos műszaki hibák után pedig a csapat legfőbb célja az volt, hogy teljesítse a versenytávot.

Romain Grosjeannak ez sikerült, a francia ugyanis tizenegyedikként ért célba.

„A tizenegyedik hely jó eredmény az Enstone-ban, illetve itt, a pályán dolgozók számára, mint ahogy nekem is megfelelő” – mondta a Lotus versenyzője.

„Az elsődleges célunk az volt, hogy befejezzük a futamot, aztán szerettük volna látni, hogy is állunk az autóval. Nem tökéletes még a helyzet, de jó így állni egyelőre.”

Grosjean úgy véli, akár még pontszerző is lehetett volna, ha a futam során nem merülnek fel problémák.

„A nyolcadik kör tájékán sokat veszítettem a leszorítóerőből, főleg az autó hátulján, ami megnehezítette a dolgomat, pláne, amikor védekeznem kellett. Ha nincs ez a gond, meggyőződésem, hogy előrébb is végezhettünk volna.”

Bár nem jutott el a kockás zászlóig, a Lotus másik versenyzője, Pastor Maldonado is elégedett azzal a fejlődéssel, amit csapata elért Sepangban.

„Jó közel lenni a pontokhoz, szóval ez egy pozitív nap volt számunkra.”

„A rajt után sokat veszítettünk a motorerőből, szóval ki kell derítenünk, mi volt az oka ennek” – mondta a venezuelai.

„Ezen probléma miatt kénytelen voltam kiállni, hogy megóvjuk a motort. Ennek ellenére ez a hétvége egyértelmű előrelépés volt számunkra.”

„A versenyt nem tudtam befejezni, de nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek problémái vannak a szezon ezen korai szakaszában. Sokat tanultunk ezen a hétvégén, és tovább fogunk fejlődni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rajtbüntetést kapott Grosjean

Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Friss hírek