Megosztás:

Grosjean: Nem szabadott volna elkezdeni az időmérőt

A francia versenyző szerint hibázott az FIA.
A francia versenyző szerint hibázott az FIA. © Haas F1 Team

A Haas versenyzője, Romain Grosjean azt mondja, túl veszélyesek voltak a körülmények szombaton, Monzában, így az időmérő edzést el sem kellett volna indítani.

Az Olasz Nagydíj kvalifikációja a tervezett időpontban, 14 órakor kezdődött meg, ám néhány perc után piros zászlóval félbe kellett szakítani, Romain Grosjean ugyanis egy vízátfolyáson megcsúszott, és autójával a korlátnak csapódott.

A francia versenyző szerencsére nem sérült meg a balesetben, autója azonban csúnyán összetört.

„Próbálok nyugodt maradni és nem mondani olyat, amit esetleg megbánok, de szerintem nem szabadott volna elindítani ezt az időmérőt” – fogalmazott Grosjean az NBC-nek.

„Már a kivezető körtől kezdve panaszkodtam arra, hogy túl veszélyes, nem láttuk, hol vagyunk... Kétlem, hogy én voltam az egyetlen.”

„Az, hogy az egyenesben baleseteztem, jól mutatja, hogy az autók nem boldogulnak az ilyen körülményekkel. Túl sok volt a víz. Csalódott vagyok, hogy elkezdtük az időmérőt ilyen körülmények közepette.”

„Az ember nyilván nem vehet vissza ilyenkor, hiszen, ha valaki mögötte van, hátulról nekiütközhet. Várnunk kellett volna...”

„Már rögtön az első körben éreztem, de az eső csak erősödött a második körre. Tudjuk, hogy ezekkel a gumikkal több az aquaplaning-jelenség – a pálya nagy részén azonban rendben volt, de a célegyenesben a pálya nem tisztult meg a víztől. Túl veszélyes volt.”

„Akkor, amikor az FIA annyire figyel a biztonságra, hogy le kell lassítani dupla sárga zászlóknál, és jön a Halo... És közben elindít egy időmérőt, amit nem kellene.”

A Sky Sports F1 kérdésére Grosjean hozzátette: „A becsapódás nem volt olyan komoly, szerencsés voltam. De az ember nem akar a Forma-1-ben megpördülést látni a célegyenesben.”

Grosjean balesete óta továbbra is szakad az eső Monzában, jelen cikkünk megírásakor az időmérőt továbbra sem tudták folytatni.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Fernando Alonso és Carlos Sainz mellett további két versenyző...

Hozzászólások

( komment)