Grosjean nem tudta, hogy a dobogóért harcol - F1VILÁG.HU

Grosjean nem tudta, hogy a dobogóért harcol

HIRDETÉS

Romain Grosjean bevallotta, hogy az utolsó körökig még csak fogalma sem volt arról, hogy dobogós helyezésekért harcol a vasárnapi Kanadai Nagydíjon.


Romain Grosjean bevallotta, hogy az utolsó körökig még csak fogalma sem volt arról, hogy dobogós helyezésekért harcol a vasárnapi Kanadai Nagydíjon.

A Lotus francia pilótája egy kiállásos stratégiával végzett a második helyen a mai futamon, ahol idei második dobogós helyezését szerezte meg, jóllehet csak a hetedik pozícióból vághatott neki a 70 körös megmérettetésnek.

Annak ellenére, hogy már korán átlépett Mark Webberen, nem gondolta, hogy harcban van a dobogós helyezésekért. Azonban az utolsó körökben Sebastian Vettel kiállt előle, majd pedig Fernando Alonsót megelőzte, akinek teljesen elfogytak az abroncsai a végére.

„Már a futam előtt eldöntöttük, hogy egy kiállással fogunk menni, és meglátjuk, miként alakul a verseny” – mondta Grosjean. „A kérdés már csak az volt, hogy meddig fussunk az opciós gumikkal az elején, különösen úgy, hogy azokat már használtuk a Q2-ben és a Q3-ban.”

„Azonban az autó nagyon jól ment, és mikor feltettük a lágy gumikat, fogalmam nem volt, hogy mi megy az élen. Nico Rosberg és Mark Webber is előttem volt, szóval csak velük harcoltam, de tudtam, hogy vigyáznom kell a gumikra az egy kiállásos stratégiám miatt.”

„Aztán mikor Webber kihajtott, az abroncsaim még mindig jó állapotban voltak. Nem is eszméltem fel, hogy harmadik vagyok, és aztán megláttam előttem Fernandót, hogy egyre jobban belassul, hirtelen pedig már a második pozícióban találtam magam.”

„Szóval remek volt a végjáték, hiszen azt gondoltam, hogy a 4.-5. hely lehet a miénk, de a sebességünk nem romlott. A csapat fantasztikus munkát végzett, és egy remek autót adott nekem, a gumik pedig kiválóan muzsikáltak az egész versenyen. Tudtuk, hogy a meleg kedvezni fog nekünk, és ez így is lett.”

Grosjean hozzátette, hogy a mai eredmény is bizonyítja, hogy a Lotusnak igenis megvan a sebessége ahhoz, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel. Az angol színeket képviselő gárda egyébként megelőzte a Ferrarit a konstruktőrök versenyében.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!