Grosjean reméli, kedveznek az új gumik a Lotusnak - F1VILÁG.HU

Grosjean reméli, kedveznek az új gumik a Lotusnak

HIRDETÉS

Nagy reményekkel várja a hétvégi Magyar Nagydíjat Romain Grosjean, a Lotus Forma-1-es csapatának francia pilótája.


Nagy reményekkel várja a hétvégi Magyar Nagydíjat Romain Grosjean, a Lotus Forma-1-es csapatának francia pilótája.

A 27 esztendős versenyző harmadikként ért célba a Német Nagydíjon, mint ahogy tavaly, a Hungaroringen is bronzérmet érő pozícióban zárt. Grosjean éppen ezért igazán pozitív hangulatban érkezik majd meg Budapestre, ahol reményei szerint ismét a legjobb helyekért szállhat harcba.

„Emlékszem, tavaly frusztráltak voltunk Budapesten, mert esélyünk volt arra, hogy a győzelemért harcoljunk, mielőtt feltartott minket valaki, aki nem tartotta tiszteletben a kék zászlókat – de kétségkívül jobb az efféle frusztráció annál, mint amikor a dobogóról csúszunk le” – mondta Grosjean.

„A Németországban megszerzett harmadik hely is nagyszerű, szóval kétségkívül pozitív érzésekkel várom a Magyar Nagydíjat. Nagyszerű eredményt ért el a csapat, nagyon erős versenyt futottunk. Az első etapban is keményen tudtam nyomni, és a verseny bizonyos szakaszában úgy véltem, a győzelemre is esélyem van, de a biztonsági autó miatt elveszítettem minden előnyömet, amit felépítettem addig. Végül pedig nem is voltunk elég gyorsak a győzelemhez.”

A Forma-1 csapatai múlt héten Silverstone-ban tesztelhették a Pirelli új abroncsait, itt azonban sem Kimi Räikkönen, sem Grosjean nem ült autóba. A francia pilóta elmondta, szívesen kipróbálta volna az új gumikat, melyek reményei szerint kedveznek majd a Lotus autóinak.

„Versenyzőként az ember mindig szeretne annyiszor autóba ülni, amennyiszer csak lehet, főleg, ha van valami újdonság, például másmilyen gumik” – magyarázta.

„A Nürburgringen használt abroncsok kedveztek nekünk, szóval reméljük, hogy ezek az új gumik is a malmunkra hajtják a vizet a Hungaroringen. Egy nagyon szűk és kanyargós pályára érkezünk meg, szóval fontos lesz, hogy jól szerepeljünk az időmérőn. Tavaly is megmutattuk, hogy nagy haszna van, ha az ember az első sorból rajtol, és jó volna idén is innen rajtolni. Azt is láthattuk, hogy a meleg kedvez nekünk, és általában nagy a hőség Budapesten, szóval reméljük, hogy ismét jó sok napsütést látunk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!