Verstappen vs. Ocon

Grosjean reméli, Koreában több szerencséje lesz majd

Több szerencsében bízik a Koreai Nagydíjat megelőzően a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean, aki legutóbb, Szingapúrban egy műszaki hiba miatt nem láthatta meg a kockás zászlót.


Több szerencsében bízik a Koreai Nagydíjat megelőzően a Lotus Forma-1-es csapatának versenyzője, Romain Grosjean, aki legutóbb, Szingapúrban egy műszaki hiba miatt nem láthatta meg a kockás zászlót.

Problémái ellenére Grosjean remekelt Szingapúrban – a harmadik helyről rajtolhatott a versenyen, és saját bevallása szerint dobogóra állhatott volna, ha motorhiba miatt nem kell feladnia az éjszakai küzdelmet.

A Lotus versenyzője megpróbálta maga mögött hagyni a történteket, és reméli, az előttünk álló koreai hétvégén több szerencséje lesz majd.

„Nagyon pozitívak az érzéseim” – nyilatkozta a francia.

„Jó autónk volt Szingapúrban, így Koreában is ütőképesek lehetünk. Az, hogy a bajnokság ezen késői szakaszában a legjobb háromba kvalifikáltuk magunkat, jól mutatja, hogy még mindig erős csomaggal rendelkezünk, ha tehát hasonló tempóval tudunk előrukkolni a következő versenyeken is, akkor jók lehetünk.”

„Mint mindig, most is a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Remélhetőleg nem fognak megismétlődni azok a problémák, melyek Szingapúrban hátráltattak bennünket, és melyek egyáltalán nem könnyítették meg a dolgunkat. Jó volna, ha egy kicsit több szerencsénk lenne, és simán menne a pénteki edzésnap, és sikerülne egy újabb jó eredményt elérni az időmérőn, és aztán a másnapi versenyen.”

Grosjean már a pénteki szabadedzéseken is műszaki gondokkal bajlódott Szingapúrban, ennek ellenére szombaton csapattársával, Kimi Räikkönennel ellentétben képes volt beleszólni az élen zajló küzdelmekbe.

„Nehezen alakult legutóbb a péntekünk, mert nem tudtunk sok időt a pályán tölteni, de aztán szombaton fantasztikus volt a harmadik helyen végezni. És a verseny is egészen jól alakult egészen addig, amíg problémánk nem támadt, és fel nem kellett adnunk a küzdelmet. Nem voltam túl boldog!”

„Szerintem egy második, vagy harmadik hely elérhető lett volna. Jól taktikáztunk azzal, hogy kijöttünk a bokszba a biztonsági autós fázis alatt, és jó helyen érhettünk volna célba, de sajnos a motorom másképp gondolta. A csapat megpróbálta orvosolni a problémát egy extra kiállás alkalmával, de sajnos nem jött össze, így kénytelenek voltunk kiállni.”

„De erős autónk van, remek csapatunk, és továbbra is a maximumot nyújtjuk, ahogy azt tettük az előző versenyeken is, hogy amilyen hamar csak lehet, ismét az élen legyünk. Remélhetőleg Koreában több szerencsénk lesz majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek