Grosjean: Szabadon elsétálhatok a Lotustól - F1VILÁG.HU

Grosjean: Szabadon elsétálhatok a Lotustól

HIRDETÉS

A Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean elárulta, bár szerződése van a következő szezonra, egyáltalán nincs kizárva, hogy elhagyja az enstone-i gárdát az idény végén.


A Lotus francia versenyzője, Romain Grosjean elárulta, bár szerződése van a következő szezonra, egyáltalán nincs kizárva, hogy elhagyja az enstone-i gárdát az idény végén.

Grosjean értelemszerűen nagyon csalódott az idei eredmények miatt, és mivel nem titkolt célja, hogy egy napon világbajnok legyen a Forma-1-ben, nyitva hagyja a lehetőségeit 2015-re.

A 28 esztendős versenyzőnek érvényes szerződése van a 2015-ös esztendőre, ám bevallotta, mindent megtesz azért, hogy két éven belül egy bajnokesélyes csapatnál versenyezzen.

„Szerződésem van a csapattal. De van opcióm arra, hogy kisétáljak” – árulta el Grosjean a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjúban.

„Nem titok, szeretnék egy nagycsapat tagja lenni – a Ferrarié, a McLarené vagy a Mercedesé –, és ezek közül néhány még nem jelentette be 2015-ös felállását. Szóval a remény még él, hiszen 2015-re, legkésőbb 2016-ra szeretnék egy ilyen alakulathoz csatlakozni.”

„Nem akarom elhagyni a Lotust ezen a mélyponton, és azt gondolom, jövőre nem is lesz olyan rossz itt lenni. Ha maradok, boldogan teszem, mert azt hiszem, ismét megízlelhetjük majd a pezsgő ízét néhányszor. De bajnok akarok lenni, és ahhoz, hogy ez megvalósuljon, tovább kell állnom.”

Grosjean elárulta, Fernando Alonso továbbra is kulcsfigurája a versenyzői piac alakulásának, ő ugyanakkor nem tart attól, hogy a spanyol esetleg az ő helyét vehetné át a Lotusnál.

„Nem! Tudom, hogy jövőre is a Forma-1-ben leszek. Való igaz, Fernando kulcsfigurája a versenyzői piacnak, de szerintem arra sem gondolt senki, hogy Vettel elhagyja a Red Bullt. Ez is egy kicsit felkavarta az állóvizet – még a nagy nevek esetében is! Számomra a legfontosabb dolog az, hogy 2015-ben is a Forma-1-ben leszek.”

A Lotus jövőre már Mercedes-motorokkal vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek, és bár Grosjean örömmel fogadta a változást, pontosan tudja, ez még nem lesz elég az üdvösséghez.

Hirdetés

„Ezt jó tudni, de ettől még nem leszünk automatikusan futamgyőztesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!