Grosjean: Szerelemből nem maradok a Lotusnál - F1VILÁG.HU

Grosjean: Szerelemből nem maradok a Lotusnál

HIRDETÉS

Romain Grosjean hangsúlyozta, hogy csupán a Lotus Forma-1-es csapat iránti szeretete nem lesz elég ahhoz, hogy hagyja meggyőzni magát és jövőre is jelenlegi munkaadójánál maradjon.


Romain Grosjean hangsúlyozta, hogy csupán a Lotus Forma-1-es csapat iránti szeretete nem lesz elég ahhoz, hogy hagyja meggyőzni magát és jövőre is jelenlegi munkaadójánál maradjon.

A francia pilóta kiválóan teljesített a tavalyi szezon második felében, így számos csapat felfigyelt rá, ám Gerard Lopez, a Lotus csapatfőnöke jelezte, hogy meg szeretnék tartani a szolgálatait 2015-re.

Grosjean azonban egyáltalán nem biztos abban, hogy a Lotus győztes csapat lesz jövőre, és leginkább ez fog majd számítani, mikor döntést hoz jövőjéről.

„Szeretem a csapatot, szeretek Enstone-ba menni, szeretem a légkört, azonban a nap végén, amire vágysz, az a győzelem” – mondta.

„Amiben biztos vagyok, hogy a jövő év jobb lesz a csapat számára, mint az idei. Már látszanak a jelek, hogy a következő szezon sokkal eredményesebb lesz, de nem tudom, hogy jobb lesz-e, mint 2012 vagy 2013.”

„Képesek lesznek a pontszerzésre többször is, és néhány jó eredmény is jöhet.”

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e, hogy tartozik annyival a Lotusnak, hogy maradjon, Grosjean így felelt: „Nem. Csakis a jövőre gondolok.”

Bár a Lotus várhatóan Mercedes motorokra vált jövőre, ami újabb lendületet adhat a csapatnak, Grosjean elmondta, hogy nagyon nehéz megmondani, hogy a gárda milyen szinten fog teljesíteni 2015-ben.

„Tudjuk a teljesítménybeli hátrányunkat és azt is tudjuk, hogy egy motorváltás mit hozna” – folytatta. „A jelenlegi folyamatunk így néz ki: megnézzük, hol a probléma, hogyan oldjuk meg, és miért nem sikerült elérnünk azt a javulást, amire számítottunk?”

Hirdetés

„Szóval nem is akarok azon agyalni, hogy mi lehetséges illetve nem lehetséges a jövő évre, csakis azt szeretném, hogy olyan jól teljesítsek, ahogy csak tudok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!