Grosjean szerint jövőre még jobb lesz a Haas - F1VILÁG.HU

Grosjean szerint jövőre még jobb lesz a Haas

HIRDETÉS

Már azt megelőzően elkezdett dolgozni 2017-es autóján, hogy egyáltalán bemutatkozott volna a Forma-1-ben a Haas csapata.


Már azt megelőzően elkezdett dolgozni 2017-es autóján, hogy egyáltalán bemutatkozott volna a Forma-1-ben a Haas csapata.

Az amerikai istálló 2016-ban érkezett meg a száguldó cirkuszba, és a szezon első négy versenyén háromszor a pontszerzés is összejött számára.

Bár a szezon további részében a Haas egy kicsit lemaradt a fejlesztési versenyben, és csupán kétszer tudott pontot szerezni, a csapatnál bizakodóan várják a 2017-es idényt.

“A teljesítményünk visszaesett idén, mert a szélcsatornában nem sokat dolgoztunk az autóval a szezon során” – mondta Romain Grosjean.

“Ez azt jelentette, hogy másik autóval kellett tevékenykednünk a szélcsatornában, ez pedig a jövőre való felkészülés jegyében zajlott. Amikor csatlakoztam a csapathoz, a cél az volt, hogy a második évben jobban szerepeljünk, a harmadikban pedig még jobban – és még mindig ez a terv.”

“Sok munka vár ránk, de most már mindenki láthatja, hogy komolyan gondoljuk, koncentrálunk, fizetjük a számlákat, ott vagyunk a pályán, és nem is teljesítünk rosszul.”

“És komolyabbnál komolyabb szakemberek érkeznek hozzánk, a csapat fejlődik, és szerintem jövőre erősebbek lehetünk, mint idén.”

Grosjean hozzátette, sokat tanultak idén, így pontosan tudják, miben kell fejlődniük.

“Időbe telt, mire az adatokkal jól tudtunk dolgozni. Az első évben felfedeztünk gyenge pontokat. 21 verseny van egy évben, tehát másfél hetente versenyzünk, egyszerűen nincs idő reagálni.”

Hirdetés

“Rengeteg Ferraritól származó elem van az autón, de ezeket bele kell illesztenünk a Haas csomagjába. Ez időbe telik, és ebben a tekintetben fejlődnünk kell. Szombat este nem vesszük észre, hogy az első és második edzés között valami történt az autóval. Márpedig ezt már a második edzésen, de legalább rögtön az után észre kellene vennünk.”

Grosjean csapattársa 2017-ben Kevin Magnussen lesz majd, aki Esteban Gutiérrez helyét veszi át az istállónál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!