Hírek

Grosjean szerint sokat hozhatnak a Lotus újításai

A Lotus istálló versenyzője, Romain Grosjean bízik abban, csapata a Kínában bevetésre kerülő fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is fel tudja majd venni a versenyt az élmezőny alakulataival.


A Lotus istálló versenyzője, Romain Grosjean bízik abban, csapata a Kínában bevetésre kerülő fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is fel tudja majd venni a versenyt az élmezőny alakulataival.

A brit osztag ígéretes tempót mutatott az év első két versenyhétvégéjén, bár való igaz, az időmérőn mutatott formát a versenyen egyelőre nem sikerült hozniuk különböző okok miatt.

A legtöbb csapathoz hasonlóan a Lotus is újításokkal készül a hétvégi, sanghaji megmérettetésre, és Grosjean reméli, ezeknek hála sikerül csökkenteniük lemaradásukat.

„Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy pályára vihessünk néhány újítást, és büszke vagyok arra a munkára, amit a csapat elvégzett” – nyilatkozta a francia.

„Remélhetőleg a fejlesztéseknek hála közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz. Láttuk, hogy a McLaren nagyon erős volt. Lehet, hogy most még közelebb vagyunk hozzájuk? Olyan autónk van, mely képes a jó eredményekre – a dobogókra, és esetleg még többre is, ha minden tökéletesen megy.”

„Abban bízunk, az újítások többet jelentenek majd néhány századmásodpercnél. Elég komoly csomagról van szó. Szemmel láthatóan vannak különbségek az autón. A hátsó véglapok is mások, mint ahogy az első szárny is. És vannak olyan változtatások is, melyeket szabad szemmel nem láthatunk.”

Grosjean hozzátette, reméli, hogy a sanghaji pálya fekszik majd a Lotus E20-as versenygépeinek.

„Elég gyors helyszín, de vannak lassú kanyarok is” – magyarázta. „Az autó jól ment Sepangban és Melbourne-ben, és a mérnökökkel azon vagyunk, hogy még többet hozzunk ki belőle, mivel vannak területek, melyeken még javíthatunk. Tanulnom kell azokból a hibákból, melyeket elkövettem az első versenyeken, és arra kell törekednem, hogy ne forduljanak elő újra. Biztos vagyok abban, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd.”

Szólj hozzá!