Verstappen vs. Ocon

Grosjean szerint sokat hozhatnak a Lotus újításai

A Lotus istálló versenyzője, Romain Grosjean bízik abban, csapata a Kínában bevetésre kerülő fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is fel tudja majd venni a versenyt az élmezőny alakulataival.


A Lotus istálló versenyzője, Romain Grosjean bízik abban, csapata a Kínában bevetésre kerülő fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is fel tudja majd venni a versenyt az élmezőny alakulataival.

A brit osztag ígéretes tempót mutatott az év első két versenyhétvégéjén, bár való igaz, az időmérőn mutatott formát a versenyen egyelőre nem sikerült hozniuk különböző okok miatt.

A legtöbb csapathoz hasonlóan a Lotus is újításokkal készül a hétvégi, sanghaji megmérettetésre, és Grosjean reméli, ezeknek hála sikerül csökkenteniük lemaradásukat.

„Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy pályára vihessünk néhány újítást, és büszke vagyok arra a munkára, amit a csapat elvégzett” – nyilatkozta a francia.

„Remélhetőleg a fejlesztéseknek hála közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz. Láttuk, hogy a McLaren nagyon erős volt. Lehet, hogy most még közelebb vagyunk hozzájuk? Olyan autónk van, mely képes a jó eredményekre – a dobogókra, és esetleg még többre is, ha minden tökéletesen megy.”

„Abban bízunk, az újítások többet jelentenek majd néhány századmásodpercnél. Elég komoly csomagról van szó. Szemmel láthatóan vannak különbségek az autón. A hátsó véglapok is mások, mint ahogy az első szárny is. És vannak olyan változtatások is, melyeket szabad szemmel nem láthatunk.”

Grosjean hozzátette, reméli, hogy a sanghaji pálya fekszik majd a Lotus E20-as versenygépeinek.

„Elég gyors helyszín, de vannak lassú kanyarok is” – magyarázta. „Az autó jól ment Sepangban és Melbourne-ben, és a mérnökökkel azon vagyunk, hogy még többet hozzunk ki belőle, mivel vannak területek, melyeken még javíthatunk. Tanulnom kell azokból a hibákból, melyeket elkövettem az első versenyeken, és arra kell törekednem, hogy ne forduljanak elő újra. Biztos vagyok abban, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1 egy második versenyt is szeretne Kínában

A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.

Képgaléria: Schumacher utolsó F1-es győzelme

A 2006-os Kínai Nagydíjon aratta Forma-1-es pályafutása utolsó győzelmét Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok ma lett 50 éves, ennek apropójából pedig megmutatjuk a 2006-os sanghaji

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Friss hírek