Grosjean ülése is megsérült a szocsi balesetben - F1VILÁG.HU

Grosjean ülése is megsérült a szocsi balesetben

HIRDETÉS

Romain Grosjean balesete olyan nagy erejű volt a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, hogy még versenyautójának ülése is megsérült a becsapódás következtében.


Romain Grosjean balesete olyan nagy erejű volt a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, hogy még versenyautójának ülése is megsérült a becsapódás következtében.

A Lotus versenyzője a pálya 3-as kanyarjában veszítette el uralmát autója felett a szocsi futamon, és bár versenygépe csúnyán összetört, ő szerencsére nem sérült meg.

„Jól érzem magam, főleg, ha azt nézzük, hogy milyen erejű volt a becsapódás” – mondta Grosjean.

„Még az ülésem is összetört! Rég volt már ekkora balesetem, amikor pedig láttam, hogy nekicsapódom a falnak, levettem a kezem a kormányról, becsuktam a szemem és összehúztam magam.”

„Ismét bebizonyosodott, mennyire biztonságos az autó, és milyen jól működnek a különféle biztonsági berendezések. Emellett hálával tartozom a szerelőimnek is, akik összeszedegették a darabokat és újra összerakták az autót.”

Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója azt nyilatkozta, a balesetet nem műszaki hiba, hanem a leszorítóerő hiánya okozta.

„Semmi jel nem utalt arra az adatokban, hogy bármi is eltört volna” – fogalmazott a szakember.

„Soha nem könnyű következtetéseket levonni egy balesetből, de úgy tűnik, hogy Romain túl közel volt az előtte haladó McLarenhez, veszített a leszorítóerőből, lényegében megszűnt a tapadás.”

„Semmi nem utal arra, hogy műszaki hiba történt.”

Hirdetés

Mivel a szezon hátralévő részében a Lotus már nem utaztatja vissza autóit az enstone-i központba, a csapatnak a versenypályán kell rendbe tennie a jócskán összetört gépet.

„Elég jelentős a kár, de az autó viszonylag jól állta a sarat a becsapódásnál” – mondta Chester.

„Az autó jobb oldala sérült, illetve a jobb első- és hátsó felfüggesztés, az orrkúp, a hátsó szárny és az ütközési struktúra.”

„De nem láttunk semmi olyat, ami meggátolná azt, hogy újra pályára küldjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!