Fotó: Haas F1 Team
Hírek

Grosjeannak fogalma nincs, miért történt a baleset

Romain Grosjean, a Haas versenyzője nem érti, hogy mi történt az F1-es Francia Nagydíj szombati időmérőjének második etapjában, amikor is falhoz csapta versenygépét.

Grosjean szombati balesete piros zászlóhoz, vagyis a kvalifikáció megszakításához vezetett, miután a 3-as kanyarban megcsúszott, és a falnak ütközött.

Nincs könnyű dolga a Haas csapatának, a szerelőknek és mérnököknek minden versenyhétvégén bőven kijut a munkából és a túlórából, ráadásul Grosjean incidense hazai közönsége előtt történt, így még inkább bosszús lehet a 36 éves pilóta.

A Haas pilótája azonban az időmérőt követően úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy miért csúszott meg, ugyanis mindent pontosan ugyanúgy csinált az adatok szerint, mint a korábbi körökben – így elképzelhető, hogy a régi abroncsok miatt történt az eset.

„Fogalmam nincs, hogy mi történt” – nyilatkozta Grosjean. „Ugyanaz a fékpont, ugyanaz a kanyarbejárati sebesség volt, pontosan ugyanaz, mint az előző körben. Nincs magyarázat. Ugyanaz az ív. Szóval tényleg nem tudom, hogy mi történt.”

„Egyszerűen csak hirtelen jött, túlkormányzott lett az autó, aztán az orrkúpom már a falba ragadt, nem tudtam megfordítani az autót. Ha nem így lett volna, akkor vissza tudtam volna hozni a bokszba, feltettünk volna egy új vezetőszárnyat, és újra mehettem volna.”

Szólj hozzá!