Hírek

Gumiproblémák nehezítették a Ferrari dolgát

A Ferrarik felemás napot zártak, egyik versenyző sem túlzottan elégedett a péntekkel, azonban sikeresebb folytatásban bíznak.


A Ferrarik felemás napot zártak, egyik versenyző sem túlzottan elégedett a péntekkel, azonban sikeresebb folytatásban bíznak.

Sebastian Vettel az első szabadedzésen az ötödik, a másodikon a negyedik helyen zárt – a német pilóta küszködött a gumikezeléssel, ami a nagy meleg miatt okozott számukra problémát.

„Eléggé meleg van itt, Spában, és azt hiszem, mindenki küszködött azzal, hogy kitartsanak a gumik”- mondta Vettel. „Legalábbis az autók, amelyeket láttam, eléggé szenvedtek, szóval próbálkoznunk kell továbbra is, és dolgoznunk kell ezen.”

„Versenyképesség szempontjából elég nehéz értékelnünk, mert nem hiszem, hogy bárki is tudott tiszta etapokat teljesíteni” – folytatta a német.

A Ferrari egyébként várhatóan problémákkal fog szembenézni a hétvége további részében is, ugyanis 7 szett szuperlágy abronccsal vágtak neki a Belga Nagydíjra, azonban a nagy meleg miatt ez nem tűnik ideális választásnak.

„Minden jól alakult délután, aztán a szuperlágyakkal rosszul teljesítettem, és a pályát is elhagytam” – nyilatkozta Räikkönen, aki az első szabadedzésen a harmadik, a másodikon pedig a hetedik pozícióban zárt.

„Valamilyen oknál fogva a hosszú etapokon küszködtünk kicsit, de biztos vagyok benne, hogy ezt holnapra ki tudjuk küszöbölni.”

„Nem volt túl rossz kezdet, de végül nem lettek bennünk jó érzések” – mondta a finn.