Megosztás:

Gutiérrez elismerte, a Ferrari ülésére hajt

Jövőre a Haasnál versenyez majd a mexikói tehetség.
Jövőre a Haasnál versenyez majd a mexikói tehetség. © GEPA Pictures

Esteban Gutiérrez elismerte, nagyon bízik abban, hogy egy lépéssel közelebb kerülhet a Ferrari Forma-1-es csapatához azáltal, hogy jövőre az olaszokkal szövetségben álló Haasnál folytatja pályafutását.

Az amerikai istálló 2016-ban debütál a Forma-1-ben, versenyzői pedig Esteban Gutiérrez, valamint Romain Grosjean lesznek.

Gutiérrez elárulta, reméli, hogy a későbbiekben esélye lesz arra, hogy feljebb lépjen, és egy élcsapatnál versenyezzen.

„Az, hogy nem versenyezhettem 2015-ben, nehéz volt, és türelmesnek kellett lennem, tudván, hogy nagyon jó oka volt a kihagyásnak a jövő szempontjából” – fogalmazott a 24 esztendős versenyző.

„Jó tapasztalat volt, tagja lehettem a Ferrari családjának. Másmilyen év volt, persze. Szerettem volna versenyezni, de tudtam, hogy ez csak egy átmeneti év, szóval megpróbáltam annyit tanulni, amennyit csak lehetett.”

A mexikói hozzátette, természetesen nagy kockázata volt annak, hogy elhagyta a Sauber csapatát azért, hogy tesztpilóta legyen a Ferrarinál, hogy aztán esetleg majd a Haashoz szerződjen, de szerencsére bejöttek a számításai.

„Nagy lutri volt, amit bevállaltam 2014 végén – elhagytam a Saubert, noha semmi garancia nem volt a jövőre nézve. Úgy döntöttem, a Ferrarihoz megyek, és beleadok mindent – az első lépés pedig bejött. De ez még csak egy lépés, mert a célom az, hogy a jövőben a csúcsra érjek. Igen, ez az, amit el akarok érni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull Forma-1-es alakulatát irányító Christian Horner szerint a Mercedes jelenlegi...

Hozzászólások

( komment)