Megosztás:

Gutiérrez: Kezdettől fogva a pontszerzés lesz a cél

A mexikói tehetség célja, hogy hamarosan győzelmekért harcoljon.
A mexikói tehetség célja, hogy hamarosan győzelmekért harcoljon. © Haas F1 Team

Esteban Gutiérrez úgy véli, egyáltalán nem fog problémákat okozni számára az, hogy 2015-ben nem versenyzett sem a Forma-1-ben, sem másutt.

A mexikói tehetség a Ferrari teszt- és tartalékversenyzője volt az elmúlt évben azok után, hogy távoznia kellett a Sauber csapatától.

Gutiérrez idén a Forma-1 új csapata, a Haas színeiben tér vissza a mezőnybe, és elmondása szerint igyekezett a lehető legjobban felkészülni.

„Nem aggódom, mert a lehető legjobb felkészülést választottam a rendelkezésemre álló eszközöknek megfelelően” – mondta Gutiérrez a minap.

„Azt gondolom, ha az ember optimalizálja a felkészülését, nem okozhat problémát a visszatérés.”

Az ifjú versenyző hozzátette, meggyőződése, hogy sikeres lehet majd a Haas csapatánál.

„Nagyon elkötelezett vagyok a Haas projektje iránt. Nagyon hiszek ebben a csapatban. És szeretném a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.”

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Nyilván szeretnék a győztesek szintjére kerülni. Annak nincs jelentősége, milyen csapattal, de nyerni akarok a közeljövőben.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint ez összejöhet-e a Haasszal, így felelt: „Igen, hiszek ebben.”

„Természetesen szeretnénk nagyon óvatosak lenni az elvárásainkkal kapcsolatban. Már kezdettől fogva a pontszerzés lesz a célunk. Keményen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb autóval álljunk elő, de az első tesztig nem sok mindent tudunk mondani.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat is autóba ülhet majd a Pirelli által szervezett idei első...

Hozzászólások

( komment)