Verstappen vs. Ocon

Gutierrez megtörte a jeget és pontot szerzett

Ugyan 15 versenyébe került, de Esteban Gutierrez végre megszerezte első világbajnoki pontjait a Forma-1-ben.


Ugyan 15 versenyébe került, de Esteban Gutierrez végre megszerezte első világbajnoki pontjait a Forma-1-ben.

A Sauber mexikói versenyzője az egész szezonban a legjobb újonc volt, azonban egészen a Japán Nagydíjig nem tudott bekerülni az első tízbe, ám most végre megszerezte első pontjait a királykategóriában.

Bár csak a 14. pozícióból rajtolhatott, Gutierrez már az első kör végén az első tízben körözött, sőt volt egy pont, mikor a hatodik helyen tanyázott. Az újonc pilótát végül hetedikként intette le a kockás zászló, közvetlenül Nico Rosberg előtt, akit az utolsó körökben maga mögött tudott tartani.

„Megnyugvást érezhetünk a futam után” – mondta a 22 éves versenyző a BBC F1-nek. „Mindig is azt mondtam, hogy optimistának kell maradnunk, és ez meghozta a gyümölcsét. Egy fantasztikus verseny volt a mai, mindenki kiváló munkát végzett.”

„Sportszerű és egyben versenyképes akartam lenni, volt, mikor agresszíven kellett vezetni, volt, mikor kicsit vissza kellett venni a tempóból, hogy kíméljük az abroncsokat, a legfontosabb az volt, hogy megtaláld a helyes egyensúlyt.”

„A versenyzésről szólt minden, nem arról, hogy keresztülhúzd mások számításait és betegyél nekik, ez az, amit mindig szem előtt szeretek tartani, én így próbálok versenyezni. Nagyon boldog vagyok, hogy megtört a jég és egy pozitív eredményt sikerült elérnünk.”

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn bevallotta, megnyugvás számára is, hogy mexikói pilótáját végre a pontszerzők sorában láthatja.

„Nagyon keményen dolgozott, nem volt egyszerű számára az idei szezon, de mindannyian arra vártunk, hogy eljöjjön ez a pillanat” – mondta.

„Tudtuk, hogy meg tudja csinálni, hiszen egy kiváló tehetség. Megnyugvás, hogy elértük és nagyon jó ott látni őt.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek