Gutierrez reméli, a Sauber folytatni tudja a fejlődést

Magabiztosan várja első Forma-1-es szezonját Esteban Gutierrez, a Sauber istálló újonnan szerződtetett versenyzője.


Magabiztosan várja első Forma-1-es szezonját Esteban Gutierrez, a Sauber istálló újonnan szerződtetett versenyzője.

A mexikói tehetség Nico Hülkenberg oldalán mutatkozhat be a királykategóriában, csapata új autójának szombati prezentációján pedig elmondta, higgadtan készül első F1-es szezonjára.

„Nagyon nyugodtnak érzem magam jelen pillanatban” – mondta az újonc versenyző.

„A célom, hogy a legfontosabb dolgokra összpontosítsak a felkészülés során, de biztos vagyok abban, hogy Melbourne előtt már dúlni fog bennem az adrenalin. A téli felkészülés eddig jól alakult. Amellett, hogy otthon tréningeztem, lehetőségem volt arra, hogy eltöltsek pár napot Ausztriában decemberben és januárban, ahol a fizikai edzésekre összpontosítottam – főként téli sportokkal.”

Gutierrez hozzátette, bízik abban, hogy a Sauber folytatni tudja a fejlődést 2013-ban – a svájci kiscsapat tavaly ötödikként zárt a konstruktőrök versenyében.

„Az elmúlt éveket látva arra számítok, hogy a csapat folytatni tudja majd a fejlődést annak érdekében, hogy elérjük céljainkat.”

A gárda jövő héten, Jerezben viszi pályára először új autóját. Gutierrez szerint az elsődleges feladat az lesz, hogy megbízhatóvá varázsolják a C32-est.

„Kezdetben a legfontosabb feladat az lesz majd, hogy megoldjuk az autó összes megbízhatósági problémáját, szóval sok kört teszünk majd meg a teszteken. Aztán persze ugyancsak fontos tényező, hogy megismerjük, milyen az autó időmérős és versenykörülmények között.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!