Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

A monacói versenyző közvetlenül csapattársa, Sebastian Vettel mögött haladt az Ausztrál Nagydíj utolsó harmadában, és közel fél perces előnyre tett szerint a mögötte autózó Kevin Magnussenhez (Haas) képest.

Adott volt tehát a lehetőség arra, hogy a Ferrari pozícióvesztés nélkül kihívja őt friss gumikért, melyekkel harcba szállhatott volna a leggyorsabb körért járó 1 pontért.

Mattia Binotto viszont elárulta, nem mertek kockáztatni.

„Igen, gondolkodtunk rajta” – vallotta be a Ferrari csapatfőnöke.

„De minden kerékcsere kockázatot hordoz magában. Sokkal fontosabb volt, hogy mindkét autónk biztonságban célba érjen.”

Binotto kifejtette, a verseny végén utasították Leclerc-t arra, hogy tartsa a pozícióját Vettel mögött.

„Nem akartuk veszélybe sodorni az eredményt, arra törekedtünk, hogy mindkét autó célba érjen. Vettel a közepes keverékű gumikon volt kint, és nem igazán boldogult ezzel a keverékkel. Semmi értelme nem volt annak, hogy Leclerc támadja Vettelt.”

„Ha nem nyerhetjük meg a versenyt, akkor annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak lehet. Mi erre törekednünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek