Gyenge időmérőt vár a McLaren párosa

Sem Lewis Hamilton, sem Jenson Button nem hisz abban, hogy a Német Nagydíj szombati időmérőjén harcba tudnak szállni a Red Bull, valamint a Ferrari versenyzőivel.


Sem Lewis Hamilton, sem Jenson Button nem hisz abban, hogy a Német Nagydíj szombati időmérőjén harcba tudnak szállni a Red Bull, valamint a Ferrari versenyzőivel.

A korábbi diffúzor-szabályok reaktiválása, valamint új fejlesztései miatt a McLaren pozitív hétvégét várt a Nürburgringen, a pénteki szabadedzéseken azonban több mint 1 másodperces lemaradásban voltak a Ferrarival, valamint a listavezető Red Bull-lal szemben.

Hamilton elmondta, nincs kellő leszorítóerejük a Nürburgringen, így szinte kizárt, hogy a legjobb helyekért harcoljanak szombaton.

„Nem harcolhatunk a pole-ért holnap – legalábbis az alapján, amit ma láttunk” – sajnálkozott a brit.

„Nyers tempó tekintetében nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy harcoljunk velük. Egy körön egyértelműen egy másodperc körül az előnyük.”

„Nem ismerjük az üzemanyag-mennyiségeket, így lehet, hogy kellemes meglepetésben lesz részünk, amikor kiderül, hogy nehezebbek voltunk a többieknél – bár nem ez a sztenderd.”

„A versenyen más lehet a helyzet, talán az egyik Red Bull-lal és az egyik Ferrarival felvehetjük a versenyt – természetesen nagyon gyorsak lesznek, de bármi megtörténhet.”

Button hozzátette, nehéz napon van túl, hiszen amellett, hogy nem volt megfelelő autója egyensúlya, még a KERS-rendszert is nélkülöznie kellett délután.

„Trükkös nap volt a mai az autó beállítása szempontjából. Egy körön talán megvan az egyensúly, de sokkal messzebb vagyunk, mint gondoltuk” – mondta a McLaren versenyzője.

„Délelőtt egyszerűen nem találtam meg a megfelelő egyensúlyt és küszködtem, majd egész délután nem volt KERS-rendszerem, szóval nem volt tökéletes a helyzet. Végül is sikerült nagyjából jó egyensúlyt találni, ezért elégedett vagyok, de nem tudtunk sokat körözni a lágy gumikon, amiért nagy kár.”

„Egy körön nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Red Bullok, de nem hinném, hogy bármikor is álmodtunk volna erről: természetesen arra törekszünk, hogy a legjobb autókkal harcoljunk, de ez ezúttal kemény dió lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!