Gyerekek veszik át a rajtrácslányok helyét a Forma-1-ben

Fotó: Sauber F1 Team
Marcus Ericsson, Sauber, grid, grid girl

Gyermekek veszik át a rajtrácslányok helyét a Forma-1-ben – jelentette be a száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media hétfőn.

A sportág vezetői múlt héten döntöttek úgy, 2018-ban már nem lesznek csinos hölgyek az F1-es autók előtt a rajtokat megelőzően.

A Liberty Media döntése igencsak megosztó volt, hétfőn azonban egy újabb bejelentés következett az amerikai vállalat részéről.

A Forma-1 tulajdonosai ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) együttműködve úgy döntöttek, a rajtrácslányok helyett idéntől gyerekek állítanak majd oda a versenyautók közelébe.

„Ezek kiemelkedő pillanatok lesznek a fiatalok számára: képzeljék csak el, hogy ott állnak majd a hőseik mellett, figyelhetik, ahogy felkészülnek a versenyre a motorsport csúcskategóriájában. Ott lehetnek mellettük ezekben a nagyon fontos percekben a startot megelőzően” – mondta Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója.

„Felejthetetlen élmény lesz ez nekik és családjaiknak. Inspiráció arra, hogy vezessenek, tréningezzenek és tanuljanak, és álmodhatnak arról, hogy egy napon ők maguk versenyeznek majd. Nincs jobb módja annak, hogy inspiráljuk a következő generáció Forma-1-es hőseit.”

A gyerekeket minden egyes versenyhelyszínen kiválasztják majd, és családjaikkal együtt megjelenhetnek a Forma-1-es hétvégén. Az F1-es futamok mellett pedig a Forma-2-es és GP3-as versenyek rajtjai előtt is feltűnnek majd.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!