Verstappen vs. Ocon

Gyors reagálást vár a Ferrari csapatfőnöke

Stefano Domenicali, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke elmondása szerint azt várja a csapat technikai részlegétől, hogy mihamarabb komoly előrelépést tesz az F2012-es versenygéppel, versenyzőiknek ugyanis egy olyan autó kell, mellyel a győzelmekért szállhatnak harcba.


Stefano Domenicali, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke elmondása szerint azt várja a csapat technikai részlegétől, hogy mihamarabb komoly előrelépést tesz az F2012-es versenygéppel, versenyzőiknek ugyanis egy olyan autó kell, mellyel a győzelmekért szállhatnak harcba.

A gárda spanyol versenyzője, Fernando Alonso a szezon második versenyén ugyan nyerni tudott, ám az a győzelem sokkal inkább volt köszönhető a változó körülményeknek, mint az autó remek teljesítményének.

A csapat a múlt hétvégén, Sanghajban ismét szenvedett az idei modellel, Alonso a kilencedik, Felipe Massa pedig csupán a tizenharmadik helyen ért célba.

„Világos, hogy nem vagyok elégedett a helyzettel, egy gyors autóval ugyanis könnyű kézben tartani a dolgokat” – mondta Domenicali.

„Tehát azt várom, hogy technikai szakembereink gyorsan reagálnak majd, hiszen fontos, hogy egy sokkal versenyképesebb autót tegyünk pilótáink alá.”

Domenicali mindazonáltal hozzátette, higgadtan áll hozzá a dolgokhoz, biztos ugyanis abban, hogy a Ferrari hamarosan feláll a padlóról.

„Nyugodt vagyok, mert az idegeskedéssel nem megyünk semmire. Ha nehéz időket élünk meg, akkor is higgadtnak és derűsnek kell maradnunk. Nyilvánvaló, hogy szeretném, ha mihamarabb reagálnánk technikai oldalról, mert célunk, hogy egy versenyképes autót adjunk versenyzőink alá.”

„A tabellából jól kivehető, hogy nincs domináns csapat, ami azonban a teljesítményt illeti, az első három versenyen háromféleképp alakult a helyzet. Tény, hogy mi egyszer sem tudtuk igazán odatenni magunkat, szóval még hosszú út vár ránk, de csak ismételni tudom magam. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy a mi szakembereink… nos, nem fogom most kimondani ezt a bizonyos szót, de nyilván tudják, mire gondolok. Tehát mindenképp gyors reagálást várok tőlük.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek