Verstappen vs. Ocon

Győzelem mindenáron: Megnöveli F1-es költségvetését a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Megnöveli Forma-1-es csapatának költségvetését 2019-re a Ferrari, hogy esélye legyen legyőzni a Mercedest az előttünk álló idényben.

Megnöveli Forma-1-es csapatának költségvetését 2019-re a Ferrari, hogy esélye legyen legyőzni a Mercedest az előttünk álló idényben.

Az olasz istálló számára már a tavalyi év is jól indult, a szezon első felében képesek voltak felülkerekedni riválisukon, az idény során azonban lemaradtak a Mercedesszel szemben.

A Ferrari utoljára 2007-ben Kimi Räikkönen révén lett egyéni világbajnok, a konstruktőri címet pedig 2008-ban hódították el.

„Miközben Forma-1-es teljesítményünk a legjobb volt azóta, hogy 2008-ban megnyertük a konstruktőri bajnokságot, nem sikerült magasba emelnünk a győzteseknek járó trófeát” – mondta a Ferrari elnöke és ügyvezetője, Louis Camilleri.

„A célunk továbbra is az, ami eddig: győzni akarunk!”

Camilleri elárulta, céljuk elérése érdekében az F1-es csapat költségvetését is megnövelik 2019-re.

„2019-ben megnöveljük a költségvetésünket, ami egyrészt tükrözi ambícióinkat, másrészt pedig hozzájárul azokhoz a fejlesztési kiadásokhoz, melyek szükségesek az új taktikai szabályok kezeléséhez, melyek a tervezett Concorde-egyezmény részét képezik, ami 2021-ben lép hatályba.”

Az egyelőre nem világos, Camilleri pontosan mire is célzott a 2021-es évvel kapcsolatban, hiszen az új technikai szabályokkal kapcsolatban még mindig nem sikerült dűlőre jutni.

A Ferrarinál komoly változások történtek az elmúlt időszakban: Kimi Räikkönen távozott a csapattól, helyét egy feltörekvő tehetség, Charles Leclerc vette át

Az olasz istálló emellett leváltotta csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét is, az ő helyére az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto került.

A Ferrari az utánpótlásra is igyekszik hangsúlyt fektetni: az olasz istálló akadémiájának tagja lett a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek