Győzelem mindenáron: Megnöveli F1-es költségvetését a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Megnöveli Forma-1-es csapatának költségvetését 2019-re a Ferrari, hogy esélye legyen legyőzni a Mercedest az előttünk álló idényben.

Megnöveli Forma-1-es csapatának költségvetését 2019-re a Ferrari, hogy esélye legyen legyőzni a Mercedest az előttünk álló idényben.

Az olasz istálló számára már a tavalyi év is jól indult, a szezon első felében képesek voltak felülkerekedni riválisukon, az idény során azonban lemaradtak a Mercedesszel szemben.

A Ferrari utoljára 2007-ben Kimi Räikkönen révén lett egyéni világbajnok, a konstruktőri címet pedig 2008-ban hódították el.

„Miközben Forma-1-es teljesítményünk a legjobb volt azóta, hogy 2008-ban megnyertük a konstruktőri bajnokságot, nem sikerült magasba emelnünk a győzteseknek járó trófeát” – mondta a Ferrari elnöke és ügyvezetője, Louis Camilleri.

„A célunk továbbra is az, ami eddig: győzni akarunk!”

Camilleri elárulta, céljuk elérése érdekében az F1-es csapat költségvetését is megnövelik 2019-re.

„2019-ben megnöveljük a költségvetésünket, ami egyrészt tükrözi ambícióinkat, másrészt pedig hozzájárul azokhoz a fejlesztési kiadásokhoz, melyek szükségesek az új taktikai szabályok kezeléséhez, melyek a tervezett Concorde-egyezmény részét képezik, ami 2021-ben lép hatályba.”

Az egyelőre nem világos, Camilleri pontosan mire is célzott a 2021-es évvel kapcsolatban, hiszen az új technikai szabályokkal kapcsolatban még mindig nem sikerült dűlőre jutni.

A Ferrarinál komoly változások történtek az elmúlt időszakban: Kimi Räikkönen távozott a csapattól, helyét egy feltörekvő tehetség, Charles Leclerc vette át

Az olasz istálló emellett leváltotta csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét is, az ő helyére az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Mattia Binotto került.

A Ferrari az utánpótlásra is igyekszik hangsúlyt fektetni: az olasz istálló akadémiájának tagja lett a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek