Megosztás:

Győzelemre készül a Red Bull

Verstappen a Maláj Nagydíj után Mexikóban is nyerni tudott.
Verstappen a Maláj Nagydíj után Mexikóban is nyerni tudott. © Red Bull Racing

A Red Bullnál úgy gondolják, képesek lehetnek arra, hogy a szezon utolsó két versenyén, Brazíliában és Abu Dabiban győzni tudjanak.

A Red Bull nagy fejlődésen ment keresztül a 2017-es szezon során, az év második felére pedig már nemcsak a Ferrari, de a Mercedes kihívóivá is váltak – a Maláj Nagydíjon aratott győzelme után Max Verstappen Mexikóban újra nyerni tudott.

Az osztrák istállónak csak az okozhat fejfájást, hogy a Renault megbízhatósági problémákkal küzd, az elmúlt futamon például Daniel Ricciardo autójában tönkrement az újonnan beszerelt erőforrás.

A kérdésre, nyerhetnek-e a következő két versenyen, a csapatdőnök Christian Horner így válaszolt: „Igen, a büntetésektől függ. Az elmúlt négy versenyen a mi autónk volt a leggyorsabb vasárnap. Remélhetőleg a brazil egy jó pálya lesz számunkra, és miért ne nyerhetnénk Abu Dhabiban is?”

„Remek lenne legalább még egy győzelemmel befejezni a szezont” – mondta.

Ricciardo azonban nem volt ennyire szerencsés, és mivel valószínűleg motorját nem tudják megjavítani, így újabb büntetés elé nézhet az ausztrál pilóta.

„Még nem ültünk le a srácokkal, de reméljük, tehetünk valamit. A mexikói verseny valamiért betett a Renault-motoroknak. Nincs kétségem afelől, hogy alaposan megvizsgálják majd a helyzetet. Fantasztikus, hogy megnyertük a futamot, de szörnyen sok hiba is volt a hétvége során.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg ma már a családapák nyugodt életét éli, emellett...

Hozzászólások

( komment)