Győzelme után nem szerződhet a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez Verstappen - F1VILÁG.HU

Győzelme után nem szerződhet a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez Verstappen

HIRDETÉS
Minden bizonnyal 2020-ban is a Red Bull Racing színeiben folytatja pályafutását Max Verstappen, a holland versenyző számára ugyanis már egy, a szerződésében megfogalmazott záradék sem teszi lehetővé, hogy az idei év végén távozzon a csapattól.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium as second placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari looks dejected during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZTAAMPDW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az elmúlt hetekben többször pletykáltak arról, Verstappen a Ferrari és a Mercedes egyik ülésére is esélyes lehet, habár jelenleg érvényes szerződése a 2020-as idény végéig szól a Red Bullnál.

A szerződésében helyet kapó záradék viszont lehetővé tette volna, hogy már az idei szezon végén távozzon a csapattól.

„Megerősíthetjük, hogy van egy teljesítményre vonatkozó záradék a szerződésben” – mondta Raymond Vermuelen, Verstappen menedzsere néhány napja.

Úgy tudjuk, ez a záradék akkor tette volna lehetővé Verstappen távozását év végén, ha a nyári szünetig nem sikerül versenyt nyernie a Red Bull-lal. Mivel a holland pilóta megnyerte a hétvégi Osztrák Nagydíjat, minden bizonnyal 2020 végéig a csapatnál marad.

No nem mintha távozni akarna: Verstappen többször nyilatkozta, remekül érzi magát a Red Bullnál, és úgy tűnik, a Hondával való együttműködés is kezd gyümölcsöző lenni.

„Azt gondolom, ez a győzelem nagyon fontos számunkra, és fontos a jövőre nézve, illetve a Honda szempontjából is” – mondta a 21 esztendős pilóta.

„Nagy önbizalmat ad nekünk, és talán néhány kétséget is eloszlat.”

Verstappent egyébként az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzése után egy újságíró megkérdezte, elárulná-e, mit is tartalmaz pontosan ez a záradék, a holland azonban gyorsan elvette a zsurnaliszta kedvét a kíváncsiskodástól.

„Mit gondolsz, barátom? Természetesen nem!  Miért tenném?” – tette fel a kérdést a holland, mire az újságíró azt mondta, mert őt érdekli az információ.

Hirdetés

„Tudom, de nem érdekel!” – zárta le Verstappen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!