Győzelmet várnak a McLarennél - F1VILÁG.HU

Győzelmet várnak a McLarennél

HIRDETÉS

Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója szerint nem befolyásolja majd a hétvégi szereplésüket Lewis Hamilton Abu Dhabiban történt műszaki hibája, és bízik benne, hogy ezúttal nyerni tudnak.


Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója szerint nem befolyásolja majd a hétvégi szereplésüket Lewis Hamilton Abu Dhabiban történt műszaki hibája, és bízik benne, hogy ezúttal nyerni tudnak.

Hamilton az előző versenyhétvégén az első helyről volt kénytelen kiállni, miután a 19. körben autójában meghibásodott a benzinpumpa. Neale elmondta, a fiatalok tesztjét ugyanazzal az autóval teljesítették, és nem volt probléma, így magabiztosan vágnak neki az Amerikai Nagydíjnak.

„Az Abu Dhabiban történt hiba nagyon fájdalmas volt, de ugyanezzel az autóval 1500 km-t tettünk meg gond nélkül múlt héten.”

A szakember hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a hétvégén győzedelmeskedni tudjanak, és reméli, a pénteki edzésnapon sikerül teljesíteniük a tervezett programot, így megfelelően felkészülhetnek az időmérőre és a versenyre.

„Természetesen szem előtt tartjuk a konstruktőrök világbajnoki pontversenyét, továbbra is fejlesztünk, így nem leszünk óvatosak. Nagyon szorgalmasak leszünk, az lesz a célunk, hogy jól teljesítsünk és megnyerjük a versenyt.”

„Érdekes lesz a versenyzők számára, hogy pénteken megtanulják a pályát, a csapatok számára pedig az, hogy egyensúlyba hozzák a mérnöki munkára szánt időt azzal, hogy a pilóták hozzászokjanak a körülményekhez. Az extra szett gumi segíteni fog pénteken. Mindig jó egy új pályára menni, és ez pedig – úgy látszik – egy különösen jól kigondolt helyszín.”

Neale – habár személyesen eddig nem járt a versenypályán – úgy gondolja, az amerikai aszfaltcsík karakterisztikája lehetőséget ad arra, hogy hétvégén izgalmas versenyt lásson a közönség.

„Nem voltam még itt, de láttam szimulációkat, és a pályán található szintkülönbségek, valamint néhány kanyar vak csúcspontja alapján úgy tűnik, igazán izgalmas verseny lesz. Arra számítok, hogy a megszokott pilóták lesznek az élen, de nagyon remélem, hogy ez egy McLaren-pálya.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!