Gyújtáskimaradás okozta Verstappen gyenge időmérőjét

F1 Grand Prix of China - Practice
SHANGHAI, CHINA - APRIL 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer in the Pitlane during practice for the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 7, 2017 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Műszaki hiba miatt szerepelt kiábrándítóan a Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen.

A Red Bull ifjú versenyzője csak a 19. helyen végzett a kvalifikáción, és bár Romain Grosjean és Jolyon Palmer büntetése után előrelép majd 2 pozíciót, kétségkívül nehéz feladat vár rá, ha jó eredményt akar elérni Sanghajban.

Verstappen már a Q1-ben kénytelen volt megszakítani első etapját, később pedig nem volt elég erő a motorban ahhoz, hogy továbbjusson a Q2-be.

A holland pilóta elárulta, a gyújtásrendszerrel akadtak gondjai.

„A tekerccsel volt valami gond, és ez jelentősen korlátozta a lehetőségeimet az időmérőn – nem volt motorerő” – mondta Verstappen.

„Nem tudtam használni a különféle módokat. Próbáltam megtenni egy kört, de nem volt elég erő, szóval semmi értelme nem volt… Valami gyújtáskimaradás volt a motorban. A srácok megvizsgálják majd, de bízom benne, hogy meg tudják oldani a versenyre.”

Verstappen kifejtette, a Red Bullnak egyébként is gondjai voltak az autóval, azt ugyanis – akárcsak Ausztráliában – nem tudták megfelelően beállítani.

„Jobb egyensúlyra, több tapadásra és motorerőre van szükségünk. Nehéz megérteni a változtatásokat, tavaly tudtuk, mi fog történni az autóval, ha valamin módosítunk. Most nem ez a helyzet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!