Ha Hamilton lelép, Alonsóra csaphat le a Mercedes - F1VILÁG.HU

Ha Hamilton lelép, Alonsóra csaphat le a Mercedes

HIRDETÉS

Angol lapértesülések szerint 2016-ban a Mercedes versenyzője lehet Fernando Alonso, amennyiben Lewis Hamiltonnal nem sikerül megállapodnia a német istállónak a szerződés-hosszabbításról.


Angol lapértesülések szerint 2016-ban a Mercedes versenyzője lehet Fernando Alonso, amennyiben Lewis Hamiltonnal nem sikerül megállapodnia a német istállónak a szerződés-hosszabbításról.

A spanyol versenyzőnek komoly döntést kell meghoznia az előttünk álló időszakban, az idei szezon végén ugyanis távozik a Ferraritól – bár hivatalosan ezt még nem jelentette be a maranellói alakulat.

Habár a McLaren komolyan érdeklődik Alonso szolgálatai iránt, a wokingi gárda maga sem tudja, mennyire lesz versenyképes 2015-ben, amikor szövetségre lép új motorpartnerével, a Hondával.

Az AUTOSPORT szerint Alonsónak több opciót is mérlegelnie kell, hiszen 2016-ra a Mercedes, sőt, a Williams is szóba kerülhet.

A McLaren azonban hosszabb távra, de legalább két évre mindenképp szeretné magához láncolni a 33 esztendős versenyzőt.

Az AUTOSPORT szerint akár az is benne lehet a pakliban, hogy Alonso inkább kihagy egy évet, hogy 2016-ban egy versenyképesebb autóban folytathassa F1-es pályafutását – ebben az esetben azonban fennáll a veszélye annak, hogy végleg kikerül a Forma-1-es pilótapiac körforgásából.

Ami tény, Hamiltonnak a jövő évre még szerződése van a Mercedesszel, a csapat pedig többször világossá tette, nem áll szándékában változtatni felállásán 2015-re – amíg azonban dúl a bajnoki küzdelem, a brit versenyző nem akar kontraktusának meghosszabbításáról tárgyalni.

Bár mindkét fél eltökélt a folytatás mellett, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy végül mégis különválnak útjaik – főleg azért, mert más csapatok is élénken érdeklődnek a 2008-as világbajnok szolgálatai iránt.

Az AUTOSPORT-nak nyilatkozva egy csapaton belüli, meg nem nevezett forrás azt mondta, amennyiben a Mercedes nem tudja megtartani Hamiltont, úgy egész egyszerűen a mezőny legjobb versenyzőjére próbál lecsapni, így Alonso egyértelműen esélyes lehet.

Hirdetés

A Mercedesnél nem osztják a Red Bull véleményét, miszerint Alonso egész egyszerűen túlságosan nehéz természetű.

„Jelen pillanatban teljes mértékben elégedettek vagyunk Nicóval [Rosberg] és Lewisszal. Szerződésünk van a következő év végéig, viszont kétségtelen, hogy előáll majd egy olyan helyzet, amikor elkezdünk gondolkodni azon, hogy mi lesz ezután” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke még Japánban.

Ami pedig a Williamst illeti: Valtteri Bottas szerződése 2015 végén lejár, a grove-i gárdának pedig opciója van arra, hogy megtartsa Felipe Massát. A csapatnál azonban vezető szerepkörben dolgozik egy bizonyos Pat Symonds, aki annak idején igencsak szoros partnerséget ápolt Alonsóval – még a Renault-nál…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!