Ha nem változik az F1, lelép a Haas főnöke

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team
A Haas Forma-1-es csapatát iránytó Günther Steiner azt mondja, ha nem lesz változás a királykategóriában, nem látja értelmét annak, hogy még évekig a sportban maradjon.

A Haas Forma-1-es csapatát iránytó Günther Steiner azt mondja, ha nem lesz változás a királykategóriában, nem látja értelmét annak, hogy még évekig a sportban maradjon.

A jelenlegi Forma-1-es mezőny két részre szakadt – 2018-ban a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull jócskán ellépett a többi csapattól.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint hosszú távon nem fenntartható a jelenlegi helyzet, és ha nem lesz változás, ő sem akar a sportban maradni.

„Azt gondolom, hogy két évre fenntartható. De hosszú távon nem” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Ha nem változik egy ponton, akkor nincs értelme benne maradni. Az üzlet nem működik üzletként, ha nem érzed annak élvezetét, hogy dobogókért és győzelmekért harcolsz. Egy bizonyos idő után már nincs értelme itt maradni.”

„Miért pazarolnám az életem arra, hogy őrülten, éjt nappallá téve dolgozom, elrepülök 21 országba a világ minden táján, hogy megtudjam, csak ugyanannyira lehetek jó, mint tavaly? Ennek nincs értelme. Nincs értelme.”

Steiner szerint a 2021-ben érkező új szabályok, illetve a tervezett költségvetési plafon felforgathatja a dolgokat, de a csapatok természetes evolúciója is változásokat eredményezhet.

„Az F1 mindig változik, és itt gyorsan tudnak változni a dolgok. Szóval nem hiszem, hogy három év múlva azt a Forma-1-et látjuk, amit ma.”

„Nézzük csak meg, milyen volt a Forma-1 a 2000-es évek elején. Nagyon könnyen lehetett pénzt csinálni, de most ez lehetetlen. És csak 18 év telt el.”

„Szóval változnak a dolgok, és ez is része a Forma-1-nek, ami érdekel engem. Nem arról van szó, hogy 20 évig ugyanazt csinálja az ember. Valami mindig változik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rajtbüntetést kapott Grosjean

Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Friss hírek