„Ha Räikkönen Bottast üti ki, enyhébb büntetést kap” - Villeneuve - F1VILÁG.HU

„Ha Räikkönen Bottast üti ki, enyhébb büntetést kap” – Villeneuve

HIRDETÉS
Federica Masolin and Jacques Villeneuve, Sky Sports, Austrian GP 2018

A korábbi Forma-1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint Kimi Räikkönen enyhébb büntetést kapott volna a múlt hétvégi Brit Nagydíjon, ha nem Lewis Hamiltont, hanem Valtteri Bottast löki ki az első körben.

Räikkönent a versenybírók 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, miután közvetlenül a rajt után összeütközött Hamiltonnal, aki emiatt a mezőny végére csúszott vissza.

Pár héttel korábban Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel hasonló incidensért 5 másodperces büntetést kapott. Villeneuve szerint mindez jól mutatja, mennyire következetlenek a stewardok. A kanadai úgy véli, ha Räikkönen Bottasszal ütközik, olcsóbban megúszta volna.

„Nem értem, miért kapott 10 másodpercet, máskor pedig miért adnak 5-öt, néha semmit” – mondta Villeneuve a Motorsport.com-nak.

„Ez az, ami rossz. Ilyen a versenyzés. Nem szeretem, amikor büntetnek a versenyzésért. A büntetéseket a piszkos versenyzésre, vagy a hülye vezetésre kellene osztogatni. Úgy döntöttek, hogy mivel Lewis volt a szenvedő alany, ráadásul Angliában vagyunk, és a bajnoki címért küzd, megér 10 másodpercet.”

„Ha Bottas lett volna, 5 másodpercet kapott volna, ez a lényeg.”

Villeneuve felemlegette továbbá az Osztrák Nagydíjat, ahol Räikkönen Max Verstappennel ütközött a holland hibájából, ráadásul a Red Bull pilótája így a ferraris elé tudott kerülni – mégsem kapott büntetést.

„Az miért nem ért büntetést? Csak azért, mert Kimi nem csúszott ki? Ha kicsúszott volna, jött volna a büntetés? Ez az, ami nem helyes. Az akció az, ami számít, nem pedig az, hogy mi történik utána.”

A kanadai ráadásul azt mondja, Hamilton végül profitált is a balesetből.

Hirdetés

„Ha nem ütköztek volna össze, végig a 3. helyen autózott volna, nem álltak volna félre előle, hogy utat adjanak neki, és tönkretette volna a gumijait. Szóval jól kijött neki, hiszen később volt a bokszban, úgyhogy ő volt az, akinek jobb állapotban voltak a gumijai, nem pedig Bottas.”

„A problémás rajt után második lett, örülnie kellene ennek, mert amúgy sem nyert volna. Szóval nincs miért panaszkodnia.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!