Ha Schumacher marad, Rosberget váltja Hamilton? - F1VILÁG.HU

Ha Schumacher marad, Rosberget váltja Hamilton?

HIRDETÉS

Angol sajtóhírek szerint igenis tárgyal a Mercedes Forma-1-es csapatával Lewis Hamilton, kinek érkezése valójában nem is Michael Schumacher visszavonulásától függ. A brit Nico Rosberg helyét is átveheti.



Szerdán olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a következő esztendőben Lewis Hamilton a Mercedeshez szerződne, ha Michael Schumacher úgy dönt, a szezon végén elhagyja a Forma-1-et. A legújabb információk szerint azonban egyáltalán nem biztos, hogy a brit versenyző a hétszeres világbajnok helyét venné át a brackley-i istállónál.

Amennyiben Lewis Hamilton elhagyja jelenlegi csapatát, a McLarent, és három évre szerződést köt a Mercedesszel, úgy 60 millió fontot kereshet a kontraktus időtartama alatt – állítja a The Daily Mail napilap.

„A német csapat lelkes, hogy leszerződtesse a 27 éves pilótát a következő esztendőre, és készen áll arra, hogy olyan üzletet kínáljon fel Hamilton számára, amely Michael Schumacher fizetését (16,5 millió font/év) is felülmúlja.”

A Sportsmail szerint, ha Schumacher úgy dönt, tovább folytatja Forma-1-es karrierjét, úgy a Mercedes Nico Rosberg helyére ültetné a McLaren jelenlegi versenyzőjét.

„A Sportsmail úgy tudja, a szerződés nem Schumacher év végi visszavonulásától függ, mivel a brit pilóta egykori gokartos csapattársát, Nico Rosberget is válthatja a Mercedesnél.”

A Daily Telegraph információi szerint annak ellenére, hogy Hamilton képviselői cáfolták a híreszteléseket, valódiak az állítások, melyek szerint a 2008-as világbajnok kapcsolatban áll a Mercedesszel.

„Hamilton nagyon jól kijön Norbert Hauggal, a Mercedes-Benz motorsport-igazgatójával, egyes tárgyalásokra pedig már sor került” – írja a lap.

Hamilton a Belga Nagydíj időmérő edzését követően egy közösségi oldalon közzétette a kvalifikáció telemetriai adatait, amelyet később csapatfőnöke, Martin Whitmarsh kérésére törölnie kellett. A The Guardian hasábjain arról írnak, hogy Hamilton és a McLaren kapcsolata egyre rosszabb, a Belga Nagydíj hétvégéjén történt baklövés pedig tovább fokozza a rossz hangulatot.

Hirdetés

„Problémák vannak Hamilton és a McLaren között. A pilóta múlt héten elismerte, még nem állnak közel a szerződéskötéshez, és kisebb súrlódások is kialakultak a két fél között, amikor bizalmas adatokat tett közzé Twitter-oldalán.”

A Mercedes szóvivője elmondta, nincsenek meglepődve, hogy találgatások folynak a jövő évi pilótapárosukról, azonban a Hamilton és a Mercedes közötti kapcsolatról nem kívánt nyilatkozni.

„Amíg várunk arra, hogy megerősítsük a jövő évi felállásunkat, addig elkerülhetetlen, hogy az emberek spekuláljanak. Szeretnénk kérni a megértésüket, viszont nem kívánjuk kommentálni a híreket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!