Haas: Az első pár év a túlélésről szól majd - F1VILÁG.HU

Haas: Az első pár év a túlélésről szól majd

HIRDETÉS

Gene Haas elárulta, a Forma-1 mezőnyéhez hamarosan csatlakozó csapatának elsődleges célja az lesz, hogy túlélje az első néhány évet a száguldó cirkuszban.


Gene Haas elárulta, a Forma-1 mezőnyéhez hamarosan csatlakozó csapatának elsődleges célja az lesz, hogy túlélje az első néhány évet a száguldó cirkuszban.

Az amerikai alakulat 2016-ban debütál majd a Forma-1-ben, 2010 óta tehát először lesz új csapata a száguldó cirkusznak.

Akkor a HRT, a Caterham és a Marussia debütált a királykategóriából, közülük a HRT azóta már becsődölt, és bizony a másik két istálló is komoly anyagi problémákkal küszködik.

Habár Gene Haas alakulata az amerikai autósportban letette már névjegyét, pontosan tudja, a Forma-1-ben bőven várnak majd rájuk kihívások.

„Azt gondolom, az első öt év pusztán a túlélésről szól majd” – mondta a szakember a CNN-nek.

„Nincsenek komoly elvárásaim, nem számítok arra, hogy bemutatkozunk a Forma-1-ben és rögtön bajnoki címeket nyerünk. Ha öt futam alatt sikerülne nyernünk egyet, már az elképesztő siker lenne.”

„A semmiről kell felépítenünk a brandünket. De növekedni fogunk. Nem számítok arra, hogy legyőzünk bárkit, maximum talán a mezőny hátsóbb régiójában.”

Haas úgy vélekedik, a Forma-1 mezőnyéhez 2010-ben csatlakozott csapatok mindannyian hibáztak a kezdeti időszakban, így ők mindenképpen tanulni szeretnének ebből.

„Szerintem a legfőbb probléma az volt, hogy megpróbáltak minél gyorsabban a rajtrácsra kerülni, olyan partnerségeket vállaltak, melyek talán nem voltak kellően átgondoltak. Nem voltak meg a megfelelő forrásaik, az autót sem sikerült jól összerakniuk, pusztán azért, mert elsiették a dolgokat.”

Hirdetés

Bár a Forma-1-es debütálásig még jó másfél év van hátra, a Haasnak már sikerült egy jelentős partnert, méghozzá a Ferrarit maga mellé állítania.

„A Ferrari szerette volna, hogy ne csak motorbeszállító legyen, ezért segíteni fognak bennünket az autó alapstruktúrájának felépítésében is. Igazi megtiszteltetés, hogy a Ferrari támogat bennünket, mi pedig örömmel fogadunk el tőlük mindent, hiszen a Ferrarinál jobb partnert nem találhattunk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!