Niki Lauda

Haas: A kevés gyakorlás vezetett a bokszutcai hibákhoz

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team

Extra bokszgyakorlatokat iktat be a jövő hétvégi Bahreini Nagydíj előtt a Haas Forma-1-es csapata azok után, hogy a kerékcseréknél fellépett problémák miatt mindkét versenyzőjük kiesett Ausztráliában.

Kevin Magnussen a 4., Romain Grosjean pedig az 5. helyen haladt, amikor kiálltak a bokszba megejteni kerékcseréjüket: mindkettejük esetében balul sült el a kiállás, az egyik kereket ugyanis nem sikerült rögzíteni, és a bokszból kivezető körben mindketten kénytelenek voltak leparkolni autójukat.

A Haas csapatát ráadásul 10 ezer dollár pénzbírsággal is sújtották veszélyes bokszutcai kiengedés miatt.

Günther Steiner csapatfőnök azt mondja, a kevés gyakorlás vélhetően hozzájárult a hibákhoz, a következő verseny előtt pedig mindent megtesznek, hogy orvosolják a problémát.

„Nagyon feszes volt számunkra ez a hétvége: volt pár problémánk az első két edzésen, nem volt sok tartalékalkatrészünk, szóval nem tudtuk sokat gyakorolni a kerékcseréket, és ez lehet az egyik ok…” – mondta a szemmel láthatóan csalódott csapatfőnök riportereknek nyilatkozva.

„Egyszerűen rossz kerékcserék voltak. A kerékanya rosszul, keresztbe ment fel. Nem vettük észre elég korán. Egy 2,5 másodperces időkereten belül dolgozunk, és nagyon balszerencsések voltunk.”

„Ugyanazok a srácok dolgoznak a kerékkulcsokkal, akik tavaly is, és akik soha nem hibáztak – előfordul az ilyen…”

„Keményebben kell dolgoznunk rajta, több gyakorlásra lesz szükség. Amikor megérkezünk Bahreinbe, olyan gyorsan nekilátunk, amennyire gyorsan csak tudunk a gyakorlásnak, és így a srácok is önbizalmat nyerhetnek.”

Steiner hozzátette, nem segíti őket az, hogy a Haas még meglehetősen új csapat az F1-ben, de bízik abban, hogy a következő versenyeken is remek tempót tudnak mutatni.

„Muszáj, hogy meglegyen az önbizalom. Ez egy fránya incidens. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk. Tudjuk, hogy jó év áll előttünk, egyszerűen ki kell elemeznünk, ami történt, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem ismétlődik meg.”

„Hihetetlen – ugyanaz a probléma mindkét kiállásnál. Az egyik az első, a másik a hátsó keréknél. De megtörtént. Kiábrándító véget ért a napunk, de a tempó jó volt, az autó erős teljesítményt nyújtott. Ez az, ami lelkesít bennünket. Emelt fővel érkezünk Bahreinbe, és megpróbáljuk minimalizálni az efféle hibákat a bokszban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek