Haas: Magnussen egyáltalán nem rosszfiú

Fotó: Haas
Fotó: Haas
A Haas F1-es csapatfőnöke, Günther Steiner nem érti, miért címkézték fel Kevin Magnussent azzal, hogy ő egy „vad” versenyző – szerinte a számok magukért beszélnek.

A Haas F1-es csapatfőnöke, Günther Steiner nem érti, miért címkézték fel Kevin Magnussent azzal, hogy ő egy „vad” versenyző – szerinte a számok magukért beszélnek. 

A pályán nem adja könnyen pozícióját, de ha konfliktusról van szó, akkor sem kell félteni Magnussent, aki az Olasz Nagydíjon például Fernando Alonsóval került incidensbe, majd megindult a szócsata a két pilóta között. 

Magnussen meglehetősen szókimondó nyilatkozataival kitűnik a mezőnyből, azonban főnöke szerint a pályán mutatott viselkedéséért nem lehet megszólni őt. 

„Tegyük helyre a dolgokat: neki van a legkevesebb büntetőpontja” – mondta Steiner, utalva arra, hogy Magnussen neve mellett 2 pont szerepel azon a listán, amelynek élén Romain Grosjean, Lance Stroll és Max Verstappen áll 7-7 ponttal. 

„Valahogy rossz megítélés alá esik, és azt gondolják róla, hogy ő egy vad srác, ami nem igaz. Nézzétek meg a statisztikákat. Objektívnek kell lennünk, nem szubjektívnek. Az objektív pedig az, hogy mennyi büntetőpontot kapott” – folytatta Steiner. 

„Nem olyan rossz, mint ahogy az emberek beállítják. Ő egy versenyző. Versenyez. Küzd a pozíciójáért, és mi ezért foglalkoztatjuk őt. Nem akarunk olyasvalakit, akit mindenki megelőz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rajtbüntetést kapott Grosjean

Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Friss hírek