Häkkinen: A Ferrari Räikkönennel és Leclerccel is jól jár - F1VILÁG.HU

Häkkinen: A Ferrari Räikkönennel és Leclerccel is jól jár

HIRDETÉS
Mika Hakkinen (FIN) at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 17 September 2017. Mika Häkkinen

Mika Häkkinen szerint honfitársa, Kimi Räikkönen továbbra is elég jó formában van ahhoz, hogy a Ferrarinál versenyezzen, azonban Charles Leclercnek is megvannak azok a tulajdonságai, ami miatt az olasz istálló jól járna vele.

Az elmúlt időszakban a legtöbb pletyka a következő évi pilótamozgásról szól: a Ferrarival kapcsolatos hírek két főszereplője Kimi Räikkönen és Charles Leclerc. A legújabb információk szerint a maranellóiak az év végén (ha nem előbb) megválnak a finn pilótától, és helyére a 20 éves Leclercet ültetik.

Häkkinen nemrégiben nyilatkozott a Ferrari pilótakérdésével kapcsolatban – véleménye szerint akármelyik forgatókönyv lép életbe, ha Räikkönen marad, vagy Leclerc érkezik, a csapat mindenképpen jól jár.

„Kimi egy harmadik helyet szerzett Franciaországban. Nekem még mindig meggyőződésem, hogy megvan a sebessége és a tapasztalata, hogy a Ferrarinál versenyezzen. A stabilitás mindig fontos egy élcsapatnál. Tudom, hogy a Ferrari erre nagy hangsúlyt helyez” – nyilatkozta a volt F1-es pilóta.

„A Sauber egy feltűnő sorozatot produkál: az elmúlt öt versenyből négyszer pontszerzők voltak. A Sauber és a Ferrari között tradicionálisan szoros a viszony. Leclerc bajnoki címet nyert a GP3-ban és a Formula-2-ben 2016-ban és 2017-ben. És nyilvánvalóan tudja, hogyan kell egy autót célba juttatni. Következetesség és sebesség: és pontosan ez az, amit egy topcsapat szeretne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!