Häkkinen a Ferrari vezetőségét kritizálja

Fotó: Singapore GP
Fotó: Singapore GP

Mika Häkkinen volt F1-es pióta szerint a Ferrari hatalmas baklövést követett el az Olasz Nagydíjon, ezért veszítették el a kettős győzelmet hazai közönségük előtt.

A két Ferrari az időmérő edzésen megszerezte az első rajtsort Monzában, és az egész hétvége során úgy tűnt, hogy nekik van a leggyorsabb autójuk, ezért a szurkolók joggal számíthattak arra, hogy akár egy kettős győzelmet ünnepelhetnek majd vasárnap.

Azonban nem így történt, Vettel már a rajt után ütközött Hamiltonnal, így a megpördülése miatt a mezőny végére került, a futam vége előtt nem sokkal pedig a Mercedes pilótája a vezető Kimi Räikkönent is megelőzte, majd megnyerte a futamot.

Häkkinen szerint a Ferrarinak el kellene gondolkodnia, hogy valójában kik az ellenfeleik, és megkönnyítenék a saját dolgukat, ha egyértelmű utasításokat adnának a versenyzőiknek.

„Még mindig nem világos nekik, hogy ki ellen versenyeznek tulajdonképpen. Biztos, hogy nem egymás ellen, hanem Lewis, Valtteri és a Mercedes ellen” – nyilatkozta a finn, aki szerint az Olasz Nagydíjon megvolt a Ferrari esélye arra, hogy nyerjen.

Nekik volt Monzában a leggyorsabb autójuk, és veszítettek, mert a rajtnál egymással harcoltak, amíg a Mercedes-pilóták összedolgoztak.”

„Nyilvánvalóan a Ferrari beleírja a szerződésekbe, hogy a versenyzőt, aki a pole-ban van, azt előnyben részesítik. Ha ez így van, akkor ez a csapatvezetés részéről volt egy hiba, valamint a stratégiaalkotók részéről, akik szombat este nem ülnek össze Kimivel és Sebastiannal, hogy megtervezzék a futamot.”

„Sokkal jobban is védekezhettek volna Lewis ellen, ehelyett odaengedték neki a második helyet, így Sebastian megpördült. A Mercedes pedig tudja, hogy hogy játssza ezt a játékot, amikor egy ilyen stratégiai előnyt kap.”

Häkkinen hozzátette, ha a Ferrari le akarja dolgozni hátrányát a Mercedesszel szemben, akkor a csapatnál össze kell kapniuk magukat, és változtatniuk kell.

Nem engedhetnek meg maguknak több egymás közti csatát, több stratégiai hibát, Sebastian pedig nem engedhet meg magának több hibát.”

 

Egyetértesz Häkkinennel, hogy a Ferrari saját hibája miatt veszítette el a győzelmet Monzában?

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek