Häkkinen a Ferrari vezetőségét kritizálja - F1VILÁG.HU

Häkkinen a Ferrari vezetőségét kritizálja

HIRDETÉS
Mika Hakkinen (FIN) at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 17 September 2017. Mika Häkkinen

Mika Häkkinen volt F1-es pióta szerint a Ferrari hatalmas baklövést követett el az Olasz Nagydíjon, ezért veszítették el a kettős győzelmet hazai közönségük előtt.

A két Ferrari az időmérő edzésen megszerezte az első rajtsort Monzában, és az egész hétvége során úgy tűnt, hogy nekik van a leggyorsabb autójuk, ezért a szurkolók joggal számíthattak arra, hogy akár egy kettős győzelmet ünnepelhetnek majd vasárnap.

Azonban nem így történt, Vettel már a rajt után ütközött Hamiltonnal, így a megpördülése miatt a mezőny végére került, a futam vége előtt nem sokkal pedig a Mercedes pilótája a vezető Kimi Räikkönent is megelőzte, majd megnyerte a futamot.

Häkkinen szerint a Ferrarinak el kellene gondolkodnia, hogy valójában kik az ellenfeleik, és megkönnyítenék a saját dolgukat, ha egyértelmű utasításokat adnának a versenyzőiknek.

„Még mindig nem világos nekik, hogy ki ellen versenyeznek tulajdonképpen. Biztos, hogy nem egymás ellen, hanem Lewis, Valtteri és a Mercedes ellen” – nyilatkozta a finn, aki szerint az Olasz Nagydíjon megvolt a Ferrari esélye arra, hogy nyerjen.

Nekik volt Monzában a leggyorsabb autójuk, és veszítettek, mert a rajtnál egymással harcoltak, amíg a Mercedes-pilóták összedolgoztak.”

„Nyilvánvalóan a Ferrari beleírja a szerződésekbe, hogy a versenyzőt, aki a pole-ban van, azt előnyben részesítik. Ha ez így van, akkor ez a csapatvezetés részéről volt egy hiba, valamint a stratégiaalkotók részéről, akik szombat este nem ülnek össze Kimivel és Sebastiannal, hogy megtervezzék a futamot.”

„Sokkal jobban is védekezhettek volna Lewis ellen, ehelyett odaengedték neki a második helyet, így Sebastian megpördült. A Mercedes pedig tudja, hogy hogy játssza ezt a játékot, amikor egy ilyen stratégiai előnyt kap.”

Hirdetés

Häkkinen hozzátette, ha a Ferrari le akarja dolgozni hátrányát a Mercedesszel szemben, akkor a csapatnál össze kell kapniuk magukat, és változtatniuk kell.

Nem engedhetnek meg maguknak több egymás közti csatát, több stratégiai hibát, Sebastian pedig nem engedhet meg magának több hibát.”

 
[totalpoll id=”70281″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!