Häkkinen a Ferrarit kritizálja: „Räikkönen már nyerhetett volna!” - F1VILÁG.HU

Häkkinen a Ferrarit kritizálja: „Räikkönen már nyerhetett volna!”

HIRDETÉS
Mika Hakkinen (FIN) at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Sunday 17 September 2017. Mika Häkkinen

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint honfitársa, Kimi Räikkönen már nyerhetett volna idén a Ferrarival, ha csapata neki kedvezett volna a stratégiával.

Räikkönennek szemmel láthatóan fekszik a Ferrari 2018-as autója, és bár rendre tartja a lépést csapattársával, Sebastian Vettellel, a versenyeken valahogy mindig a német mögé kerül.

Kínában csak azért tudott Vettel előtt végezni, mert a négyszeres világbajnokot megtorpedózta a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A McLarennel 1998-ban és 1999-ben bajnoki címet nyerő Mika Häkkinen szerint Räikkönen remek formában van, és szerinte már nyerhetett volna, ha a Ferrari jobban odafigyel rá.

„Kimi Räikkönennek ismét erős hétvégéje volt” – mondta a korábbi kétszeres világbajnok.

„Számomra úgy tűnik, hogy a Ferrari, illetve a 2018-as Pirelli-gumik fekszenek a vezetési stílusának. Ahogy Valtteri, úgy Kimi is az olyan autót szereti, melynek könnyű érezni az elejét, amellyel könnyű élesen kanyarodni, és nem válik alulkormányzottá.”

„Amikor Kiminek olyan versenyautója van, mely fekszik a stílusának, az ellazítja és nagyon gyorsan tud körözni. Jelenleg hatékonyan tartja a lépést Vettellel, és ha a Ferrari egy kicsit másképp döntött volna a versenystratégiában, akkor Räikkönen idén már nyert volna egy versenyt.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Häkkinen szót ejtett a mezőny másik finn pilótájáról, Valtteri Bottasról is.

„Nagyon örültem Valtteri második helyének. Miután Ausztráliában nehezen indult a szezonja, kétszer megelőzte Hamiltont az időmérőn, és a brit előtt végzett. Ricciardo friss abroncsai ellen nem voltak eszközei, a Mercedes örülhet annak a második helynek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!