Häkkinen: Bottas nyerhetett volna Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Häkkinen: Bottas nyerhetett volna Silverstone-ban

HIRDETÉS

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint Valtteri Bottas megnyerhette volna a múlt hétvégi Brit Nagydíjat, ha csapata, a Williams hagyja őt elmenni Felipe Massa mellett.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint Valtteri Bottas megnyerhette volna a múlt hétvégi Brit Nagydíjat, ha csapata, a Williams hagyja őt elmenni Felipe Massa mellett.

Massa és Bottas repülőrajtot vettek Silverstone-ban, így már az első kanyarban a két Mercedes elé kerültek.

Bár Bottas szemmel láthatóan gyorsabb volt csapattársánál a futam első etapjában, a Williams arra utasította versenyzőit, ne csatázzanak egymással, próbáljanak meg együtt ellépni Lewis Hamiltontól és Nico Rosbergtől.

A verseny végül nem alakult jól a Williams számára, a megérkező eső még jobban keresztülhúzta számításaikat, így sem Massa, sem Bottas nem tudott dobogóra állni.

A futam után a csapat próbált kiállni döntése mellett, mondván, akkor sem érhettek volna el jobb eredményt, ha hagyják előzni, majd ellépni Bottast, többen azonban másképp látják.

Mika Häkkinen például úgy véli, igenis valós esélyekkel pályázott volna a győzelemre a finn tehetség, ha a Williamsnél másképp taktikáznak.

„Valtteri remekül vezetett, gyorsabban tudott menni az autóval, mint Felipe. Ez egyértelműen látszott” – mondta a korábbi világbajnok, aki egyébként nem mellesleg Bottas útját is egyengeti.

„Amikor az ember ugyanolyan autóban ül, mint riválisa, nagyon nehéz előzni. Logikus lett volna, ha a csapat reagál Valtteri sebességére, és hagyja, hogy az élre kerüljön.”

„Tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel. Ha Valtteri ki tudott volna autózni egy bizonyos előnyt, akkor a Williams szárazon is a mezőny elején maradhatott volna.”

Hirdetés

Häkkinen mindazonáltal Felipe Massa teljesítményét is méltatta, aki idén kiválóan teljesít a Williamsnél.

„Ne feledjük, hogy ő egy nagyon tapasztalt pilóta, számos csapatnál megfordult már. Nyolc szezont lehúzott a Ferrarinál, és 2008-ban mindössze pár másodperc híján világbajnok lett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!