Hakkinen figyelmeztette Raikkönent - F1VILÁG.HU

Hakkinen figyelmeztette Raikkönent

HIRDETÉS

A Forma-1 kétszeres bajnoka, Mika Hakkinen figyelmeztette honfitársát, Kimi Raikkönent, számítson arra, hogy világbajnokként teljesen másfajta nyomás nehezedik majd rá a következő szezonban.

A Forma-1 kétszeres bajnoka, Mika Hakkinen figyelmeztette honfitársát, Kimi Raikkönent, számítson arra, hogy világbajnokként teljesen másfajta nyomás nehezedik majd rá a következő szezonban.

A Ferrari finn versenyzője a szezon utolsó állomásának helyet adó Brazil Nagydíjon fordított a bajnokság állásán, és felülmúlva a nagy esélyesnek kikiáltott Hamiltont és Alonsót, megnyerte a hétvégi futamot és azzal együtt az idei bajnokságot.

A Ferrari tehát Schumacher 2004-es diadala után ismét elvihette az egyéni trófeát. Bár a csapat vezetője, Jean Todt szerint Raikkönen már csak erősebb lehet, hogy megnyerte a bajnokságot, Hakkinen úgy gondolja, nem feltétlenül lesz egyszerűbb honfitársa élete a jövőben.

“Másfajta nyomás lesz rajta” – mondta a kétszeres világelső az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Magabiztosabb lesz. Ez természetesen engem is megváltoztatott. Fantasztikus érzés volt, hogy oly sok kemény munkával eltöltött év után sikerült megszereznem a bajnoki címet, és egy évre rá azt meg is védtem.”

“Azonban akkorra már fizikailag és mentálisan is kifáradtam. A második évem már nagyon nehéz volt, és akkor is az utolsó futamon dőlt el minden, ami már sok volt. Majd meglátjuk, hogy ezzel miként birkózik meg Kimi” – tette hozzá Mika, aki a rivális McLaren vendégeként követte figyelemmel a hétvégi eseményeket.

Hakkinen bevallotta, furcsa érzés volt a McLaren garázsából nézni, hogy miközben egykori csapata szenved, honfitársa miként halad át elsőként a célvonalon, és zsebeli be pályafutása első bajnoki címét a Forma-1-ben.

“A verseny elkezdődött, és Lewis borzalmasan peches volt, a garázsban mindenki csalódott volt. Ezt érezni lehetett” – mondta a kétszeres világbajnok. “Még sok kör volt hátra, így még semmi nem volt eldöntve. Azonban nem volt meg a sebessége ahhoz, hogy Lewis olyan helyre kerüljön, amellyel bebiztosítja magának a bajnoki címet. Alonso sebessége is kevés volt ahhoz, hogy kihasználva csapattársa problémáit, megszerezze a végső győzelmet.”

“Nagy volt a csalódottság, különösen azután, hogy az idei évben rengeteg bonyodalomba keveredett a McLaren, ami az összes dolgozót kimerítette. Hatalmas volt a nyomás a csapaton, és azt éreztem, nem jó ez, nincs igazság” – folytatta Hakkinen, aki viszont nem titkolta, örült honfitársa sikerének.

“Aztán Kimi megnyerte a versenyt és a bajnokságot, így örültem, hogy egy finn az új világbajnok. Boldog voltam. Örültem honfitársam sikerének, jó érzés volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!