Häkkinen: Vettel megmutatta, mi az igazi nagyság a sportban

Fotó: Singapore GP
Fotó: Singapore GP

Mika Häkkinen kétszeres F1-es világbajnok szerint Lewis Hamilton „hihetetlen kihívást” teljesített idén, Sebastian Vettel pedig tiszteletre méltó módon viselte a vereséget.

Hamilton 2 versenyhétvégével a szezon vége előtt megnyerte a bajnoki címet, ami Häkkinen szerint óriási teljesítmény volt – nemcsak a brit, de az egész csapat részéről.

„Lewis sikeres címvédése mutatja, hogy ő és a Mercedes megtalálták a megfelelő formájukat ahhoz, hogy versenyképesek legyenek. Lenyűgözőnek tartom az elkötelezettségét, mert – higgyétek el – nagyon nehéz évről évre a világ legjobbjai ellen versenyezni és bizonyítani velük szemben. Ez mentálisan és fizikailag és egy hihetetlen kihívás, ami egyáltalán nem könnyű.”

Häkkinen azt is elmondta, a Ferrari nemcsak teljesítményben maradt el a Mercedestől idén, de a stratégiai döntésekkel is voltak problémáik – ha ezen javítani tudnak jövőre, akkor bajnokok lehetnek.

Ha a Ferrarinak sikerül javítania az autón 2019-re, és stratégiai szempontból is egy szintre kerül a Mercedesszel, és Vettel is frissen motivált lesz, akkor neki is benne van egy ötödik bajnoki cím.”

A finn exversenyző hozzátette, öröm volt látni számára azt, ahogyan Vettel viselte a vereségét, a német ugyanis a futam után rögtön gratulált Hamiltonnak, valamint a Mercedes motorhome-jában is látogatást tett.

„Nagyon örültem, ahogy a verseny után gratulált Lewisnak és a Mercedes csapatának. Ez az igazi nagyság a sportban!”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!