Megosztás:

Häkkinen visszatér a McLarenhez

Häkkinen két vb-címet nyert a brit istállóval.
Häkkinen két vb-címet nyert a brit istállóval. © Bridgestone

Nagyköveti szerepben tér vissza a McLaren Forma-1-es csapatához az istállóval korábban két világbajnoki címig jutó Mika Häkkinen.

A most 48 esztendős finn korábban 130 versenyen áll rajthoz a patinás brit istállóval, 1998-ban és 1999-ben pedig világbajnoki címet szerzett.

Häkkinen a McLaren nemrég kinevezett ügyvezetőjével, Zak Brownnal, valamint az istálló marketingosztályával dolgozik együtt.

„Mindig is a McLarent tekintettem az otthonomnak a Forma-1-ben, és még mindig hatalmas helyet őrzök ennek a csapatnak a szívemben” – mondta a húszszoros futamgyőztes.

„Természetesen az elmúlt pár év nem volt könnyű a McLarennél, de mindig hittem abban, hogy csak idő kérdése, és a csapat ismét versenyképes lesz. És én szeretném kivenni a részem azzal, hogy segítem őket ebben.”

„Az, hogy visszatérek a McLarenhez, könnyű döntés volt. Valójában soha nem szakítottam meg a kapcsolatot velük, és még mindig sokakat ismerek a csapatból. És azt is alig várom, hogy együtt dolgozzam Zakkel, aki ráadásul féltve őrzi az egyik 2001-es futamgyőztes autómat!”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Brit sajtóértesülések szerint megkereste korábbi motorpartnerét, a Mercedest a McLaren, miután...

Hozzászólások

( komment)