Verstappen vs. Ocon

Halo-mizéria: Meggondolták magukat a versenyzők

Charles Leclerc
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Belga Nagydíj rajtbaleseténél bebizonyosodott, hogy jó döntés volt 2018-ban bevezetni a fejvédő rendszert, a Halót, miután Fernando Alonso ráfutott, majd gyakorlatilag átrepült Charles Leclerc autóján.

Az esetet követően számos felvétel került nyilvánosságra a balesetről, és az FIA vizsgálni kezdte, hogy mi történt volna, ha a Halo nincs az autón.

A belga futam után több versenyző elismerte, hogy korábban nem volt a Halo támogatója, azonban most bizonyított, hogy valóban jól működik.

Közéjük tartozik Nico Hülkenberg, aki korábban kifejezte nemtetszését a fejvédő szerkezettel szemben, sőt határozottan ellenezte annak bevezetését.

A belgiumi rajtbaleset okozója egyébként éppen a Renault versenyzője volt, aki későn fékezett az 1-es kanyar bejáratánál.

„Még ha továbbra sem vagyok a Halo nagy rajongója, a tényeket el kell ismernem, és belátnom, hogy hozzáad a Forma-1-hez valamit, és mindenekelőtt a biztonságot szolgálja. Tehát még mindig vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, de ez ellen nem tudok mit tenni” – nyilatkozta a német pilóta az Olasz Nagydíjon.

„Nem tudom, hogy nélküle mi történt volna, de ha a képeket megnézzük, láthatjuk a guminyomokat, és világosan látszik minden. Ebből a szempontból jó munkát végzett, és megvédte a fejét.”

Hozzá hasonlóan több pilóta, köztük Daniel Ricciardo is nyilatkozott az esettel kapcsolatban: „Hartley onboard felvétele mutatta meg a legjobban. Alonso oldalról érkezett, és nagyon necces lett volna, ha nincs ott a Halo. Azt tette, amit tennie kellett. Ez a kritikusok számára is válasz, akik nem szeretik. Most megvan a bizonyíték, hogy súlyos sérülésektől tud megóvni.”

Leclerc maga is úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem támogatta a Halót, azonban most örül, hogy ott volt a feje körül.

Az eddigi legijesztőbb videót láttad már az esetről?

 

Kapcsolódó cikkek

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Leclerc: Nagyon rossz munkát végeztem…

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elismerte, „nagyon rossz munkát végzett” a 2019-es Forma-1-es idény első időmérő edzésén, Melbourne-ben. A monacói úgy érzi, legyőzhette volna csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc: Nem vagyok elégedett magammal!

Az 5. helyről rajtol majd a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói azt mondja, nem elégedett teljesítményével, mert úgy érzi, ha nem hibázik, a top 3-ban végezhetett volna.

Friss hírek