Hamarosan dönt F1-es jövőjéről a Honda - F1VILÁG.HU

Hamarosan dönt F1-es jövőjéről a Honda

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, motorpartnerük, a Honda hamarosan döntést hoz arról, hogy folytatja-e Forma-1-es szereplését a következő években.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 26: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 is pushed back into the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 26, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZBUTKZS2111 // Usage for editorial use only //

A japán gyártó 2015-ben a McLaren partnereként tért vissza az F1-be, majd a wokingiakkal történt szakítás után 2018-ban a Toro Rossóval, idén pedig a Red Bull Racinggel lépett szövetségre.

A Forma-1 vezetősége nemrég nyilvánosságra hozta a száguldó cirkusz új, 2021-től érvényes szabályait, egyelőre viszont hivatalosan még egyetlen csapat, vagy gyártó sem jelezte részvételi szándékát – bár a csapatok esetében ez nyilván csak formalitás.

Helmut Marko pedig nemrég elárulta, motorpartnerük, a Honda is hamarosan döntést hoz.

„A Honda még nem döntött. És egy motor igazán hasznos egy Forma-1-es autóban, ez nem kérdés!” – mondta viccelődve a szakember a Motorsport-Magazin.com című lapnak.

„A szabályok már az asztalon vannak, szóval ki lehet kalkulálni, hogy mennyivel lesznek olcsóbbak a motorfejlesztések. Lesznek szigorítások a próbapadon, illetve bizonyos anyagok használatát tekintve is.”

„Azt gondolom, a döntést az abu dhabi versenyre meg kell hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!