Hamarosan dönt jövő évi versenyzőiről a Sauber - F1VILÁG.HU

Hamarosan dönt jövő évi versenyzőiről a Sauber

HIRDETÉS
Fotó: Sauber F1 Team

A Sauber Forma-1-es csapata hamarosan bejelenti, milyen versenyzőpárossal vág neki a 2018-as idénynek – mondta Frederic Vasseur csapatfőnök.

Sajtóhírek szerint a Forma-2-es sorozat idei bajnoka, Charles Leclerc biztosan a svájci kiscsapat jövője lesz jövőre, ám a pletykák szerint a Ferrari-akadémia másik jeles képviselője, Antonio Giovinazzi is esélyes az istálló ülésére.

A svájci kiscsapat 2018-ban a Ferrari erőforrásait használja majd a Forma-1-ben, és úgy tudni, a megállapodás részeként a Sauber lehetőséget ad a jövőben a Ferrari felfedezettjeinek.

„Jelenleg nem a versenyzőkérdés jelenti a prioritást. Bőven vannak más dolgok is, amikről gondoskodnunk kell, de a versenyzők is következnek hamarosan” – mondta Fred Vassuer csapatfőnök.

„Viszont nem kell kapkodnunk. Nem igazán aggódom a piac, illetve más versenyzők miatt. Egyeztetünk a Ferrarival a versenyzőkről, és azt hiszem, kapunk is egyet tőlük.”

„Először az elsőről kell egyeztetnünk, aztán jöhet a második.”

Bár az istálló jelenlegi versenyzője, Marcus Ericsson komoly szponzorokat tud felvonultatni maga mögött, Vasseur azt mondja, ettől még nem biztos a jövője a csapatnál.

„A Sauberbe rengeteget fektettek, és nem lehet összekapcsolni egy versenyző előmenetelét a vállalat fejlődésével. Csapatként hosszú távban kell gondolkodni, egy 2-3 éves periódusban.”

„Marcus remek szolgálatot tesz a csapatnak, tapasztalt az F1-ben, és remek az együttműködésünk. De nem financiális döntést hozunk a versenyzőink kapcsán.”

Hirdetés

„Van egy hosszú távú tervünk a Sauberrel, és nem építhetjük fel a csapatot egy olyan döntésre, melyeket kizárólag a büdzsére fókuszálva hozunk. Az óriási hiba volna.”

Úgy tudni, a Mercedes által támogatott Pascal Wehrlein biztosan távozik a Saubertől – ő jelenleg a Williams egyik üléséért van versenyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!