Verstappen vs. Ocon

Hamarosan dönt kipufogójáról a Red Bull

A Red Bull Racing alakulata napokon belül döntést hoz arról, hogy a bajnokság következő versenyein is két különböző versenyautóval áll-e rajthoz – a csapat szeretne választ kapni arra a kérdésre, melyik kipufogó-konfiguráció előnyösebb versenyzői számára.


A Red Bull Racing alakulata napokon belül döntést hoz arról, hogy a bajnokság következő versenyein is két különböző versenyautóval áll-e rajthoz – a csapat szeretne választ kapni arra a kérdésre, melyik kipufogó-konfiguráció előnyösebb versenyzői számára.

A címvédő Sebastian Vettel Sanghajban egy régebbi fejlesztésű RB8-assal versenyzett, míg Mark Webber az új kipufogóval szerelt autóval rótta a köröket. Tették mindezt azért, hogy a világbajnok istálló megfelelő összehasonlításokat végezhessen.

A csapat most arra próbál választ találni, hogy melyik konfiguráció a kifizetődőbb számára, éppen ezért még nem született döntés arról, hogy a következő futamokon milyen stratégiával versenyeznek majd a pilóták.

„A következő néhány napban fogunk dönteni erről, egy versenynyi adat áll rendelkezésünkre, úgy alacsony, mint magas üzemanyag-mennyiséggel” – mondta Horner, majd nem sok esélyt lát arra, hogy versenyzőik a szezon hátralévő részében két különböző autóval harcolnak majd.

„Ez elég valószínűtlen. Arra összpontosítunk, hogy az egyikből a legtöbbet hozzuk ki. Ideális esetben jó lenne, ha a kedvezőbbet választanánk a két megoldásból, tehát most ez jelenti a kihívást.”

„A továbbfejlesztett autónak van egy olyan karakterisztikája, mely nem igazán kedvez az ő stílusának, főként akkor, amikor megpróbál nagy sebességgel bemenni a kanyarokba. A döntést, miszerint két különböző autóval érkezünk ide, jobbára Adrian [Newey] hozta meg, és technikai döntés volt, mert szerettünk volna biztosra menni, és nyilvánvaló összehasonlításokat végezni.”

„Ez megtörtént, így nagyon hasznos hétvégét tudhatunk magunk mögött. A versenyzők is elégedettek voltak, három nap alatt rengeteg információt sikerült begyűjteni, így meg tudjuk majd határozni, milyen irányba menjünk tovább.”

 

Kapcsolódó cikkek

Red Bull: Komoly fejlődést ért el télen a Honda

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, magabiztosan várják a 2019-es idényt, új motorpartnerük, a Honda ugyanis „kiváló előrelépéseket” tett a télen.

„Drága hibának” tartja a 2019-es változásokat a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint még a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media is elismerné, hogy elsiették a 2019-ben bevezetésre kerülő aerodinamikai szabályokat. A szakember szerint a változtatásoktól nem lesz jobb a versenyzés idén.

Friss hírek